На Вінниччині «на гарячому» затримали держвиконавця, який обіцяв боржнику «зелене світло» для виїзду з України

Новини Вінниці / На Вінниччині «на гарячому» затримали держвиконавця, який обіцяв боржнику «зелене світло» для виїзду з України

У Вінницькій області співробітники поліції та СБУ затримали при отриманні хабаря 30-річного держвиконавця. Молодий посадовець пропонував за 35 000 гривень жителю Жмеринського району «сприяти» у скасуванні накладених на нього обмежень ДВС.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затримали правопорушника 6 лютого в м. Бар відразу після отримання ним грошей. Документували корупційний злочин слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління, оперативний супровід здійснювали співробітники УСБ України у Вінницькій області, процесуальне керівництво - обласна прокуратура.

За інформацією слідства, посадовець пообіцяв чоловіку посприяти у скасуванні відносно тимчасових обмежень у праві виїзду за межі України та у праві керування транспортними засобами.

Сьогодні, 7 лютого, затриманому повідомили про підозру та оберуть запобіжний захід.

За цим фактом слідчим управлінням розслідується провадження ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Посадовцю загрожує позбавлення волі на термін до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / На Вінниччині «на гарячому» затримали держвиконавця, який обіцяв боржнику «зелене світло» для виїзду з України Новини Вінниці / На Вінниччині «на гарячому» затримали держвиконавця, який обіцяв боржнику «зелене світло» для виїзду з України
Макс Мельник

7 лютого, 2023