Вінничанам наполегливо радять залишатись вдома і перевіряти себе не у виборчих списках, а в "електронному кабінеті"

Новини Вінниці / Вінничанам наполегливо радять залишатись вдома і перевіряти себе не у виборчих списках, а в "електронному кабінеті"

Вінничани, які мають набір проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня, можуть перевірити, чи є їхні прізвища у списках виборців. Вже з 14 жвотня це можна зробити на дільницях, або онлайн в будь-який час не виходячи з дому. Ця можливість є дуже важливою в період епідемії коронавірусу.

Вінничани, які мають набір проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня, можуть перевірити, чи є їхні прізвища у списках виборців. Вже з 14 жовтня це можна зробити на дільницях, або онлайн в будь-який час, не виходячи з дому. Ця можливість є дуже важливою в період епідемії коронавірусу.

«Важливо, що вінничани можуть перевірити інформацію про те, чи є вони у списках виборців онлайн, не виходячи з дому. Для цього потрібно зайти на сайт Державного реєстру виборців https://www.drv.gov.ua, там обрати онлайн сервіс «Кабінет виборця» і натиснути на розділ «Перевірка включення». Там потрібно внести персональні дані: прізвище, ім'я, по батькові, дату народження, виборчу адресу. А також електронну пошту, на яку прийде код підтвердження. Ввівши цей код людина одразу отримує інформацію, чи є вона у списку виборців. Ця процедура займає не багато часу», – каже начальник відділу ведення Держаного реєстру виборців м. Вінниці Анатолій Синявський.

Зазначимо, що неофіційно членам комісії дозволили "працювати" вдома, хоча це і є певним порушенням закону, але з огляду на темпи поширення COVID-19 в обласному центрі, не всі члени виборчих комісій можуть "дотягнути" до дня виборів. Як тоді буде відбуватись волевиявлення, сказати складно.

Тож вінничанам рекомендують перевірити себе у списках в режимі онлайн.

Списки для голосування укладаються Державним реєстром виборців за виборчою адресою – тобто, за місцем реєстрації громадян. Іменні запрошення розносять виборцям до місця проживання члени дільничних комісій.

 

 

Марина Карабай

13 жовтня, 2020