Вінничан запрошують на тур до Хмільника, обіцяючи розповісти про таємниці міста

Новини Вінниці / Вінничан запрошують на тур до Хмільника, обіцяючи розповісти про таємниці міста

Хмільник – одне з найдавніших міст Поділля. Познайомить із загадками та цікавинками найвідомішого курорту Вінниччини запрошують 18 червня у рамках вікенд - релакс-мандрівки «Гармонія душі і тіла».

Про це повідомляють у департаменті маркетингу міста та туризму Вінницької міськради.

Що пропонують Офіс туризму Вінниці та гідеса Людмила Очеретна? Місто відоме радоновими водами і торф'яними грязями із лікувальними властивостями.

«Колись тут буйно ріс хміль, звідки, власне, і назва міста. Яке, до речі, лише на один рік старше за Вінницю. Прийнято вважати, що воно було засноване 1362 року. А статус курортної місцевості Хмільник отримав майже століття тому - 1938-го», - вказують у повідомденні.

Тож що саме чекає на учасників релакс-мандрівки?

  • Теренкур парком санаторію «Залізничників», щоб подихати чистим повітрям, насиченим озоном та збагаченим лікувальними фітонцидами, парами лісових трав та ефірними маслами.
  • Оздоровчі процедури у відомому санаторії «Радон».
  • Знайомство з унікальною пам’яткою архітектури - палацом графа Ксідо. Будівля не має тильної сторони, проте є одразу два фасади: північний та південний. А біля неї зберіглася старовинна восьмигранна фортечна вежа 1534 року. Та збудований у венеційському стилі кам’яний арочний міст, який місцеві називають «мостом кохання та романтики».
  • Огляд костелу Пресвятої Трійці XVII ст., збудованого коштом польських магнатів; а також стародавнього собору Пресвятої Богородиці, який має непросту історію, але вже близько тридцяти років знову приймає вірян.
  • Відвідини музею «Черевичок», де зібрана єдина в Україні колекція сувенірних чобітків - понад 8500 експонатів (!) із 70 країн.
  • Прогулянка сучасною окрасою Хмільника - парком ім. Шевченка.

Мандрівка відбудеться 18 червня, виїзд о 12:00, реєстрація за посиланням: https://forms.gle/AwZXA3QmYuq2wBn56

Місце зустрічі: Київська, 8 (навпроти Центрального автовокзалу).

Олеся Рудницька

12 червня, 2023