Військовий з Могилів-Подільського району отримав нагороду «Золотий хрест»

Новини Вінниці / Військовий з Могилів-Подільського району отримав нагороду «Золотий хрест»

Станіслав Сорочинський, старший сержант з Моївки, селища в Бабчинецькій громаді Могилів-Подільського району, відзначився відвагою та мужністю під час захисту України від зовнішньої агресії, що заробило йому високу відзнаку — нагрудний знак «Золотий хрест», вручений Головнокомандувачем Збройних Сил України.

За інформацією начальника Вінницької обласної військової адміністрації Сергія Борзова, нагорода була вручена військовому за сумлінне та віддане виконання службових обов'язків, а також за виявлену мужність та героїзм у небезпечних умовах бойових дій.

Станіслав Сорочинський, який у мирний час працював на цукровому заводі, відзначився своїми воєнними заслугами як командир танкового відділення. Він і його підрозділ активно діють на передовій, надаючи відсіч російським окупантам на Донецькому напрямку.

Вже з 2015 року, після призову до лав Збройних Сил України, Станіслав був учасником Антитерористичної операції (Операції об'єднаних сил) та перебував у резерві. Проте, від початку повномасштабної війни, він знову вийшов на передову, готовий захищати свою Батьківщину.

Михайло Білик

20 березня, 2024