Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)

Новини Вінниці / Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)

Військова за професією, майстриня – лялькарка за покликанням. Три роки Антоніна Ярошенко – нацгвардійка військової частини 3008 створює унікальні ляльки. Спершу  для  неї це була реабілітація після війни, згодом неабияке захоплення. Про рукотворні шедеври у нашому матеріалі.

Військова за професією, майстриня–лялькарка за покликанням. Три роки Антоніна Ярошенко – нацгвардійка військової частини 3008 створює унікальні ляльки. Спочатку у такий спосіб вінничанка вирішила влаштувати собі реабілітація після війни, згодом створення ляльок перетворилося на неабияке захоплення. 

Кімната пані Антоніни перетворилася на справжній ляльковий будинок. Тут не лише добре знайомі з дитинства ляльки, а й незвичні експонати. Здавалось би, звичайні іграшки. Але кожну з них майстриня називає своєю дитиною.

«Лялька це майже, як народження дитини, коли в тебе немає нічого і через деякий час в тебе народжується дитина. Ти розумієш, що таких ляльок немає ні у кого, взагалі, а вона твоя, зроблена твоїми руками, коли ти не купив її в магазині, а вклав в неї душу», – Антоніна Ярошенко, майстер по виготовленню ляльок.

Антоніна Ярошенко за фахом економіст, служить у лавах Національної гвардії 15 років – на посаді діловода технічної частини. Виготовлення ляльок стало її захопленням після повернення з Донбасу, де брала участь у бойових діях.

«Виготовлення ляльок стало частковою реабілітацією для мене. Я змогла завдяки цьому захопленню відволіктися від негативних спогадів,  відпочити думками та забути пережите. У 2016 році їздила в АТО, тоді було ще досить «гаряче». Була там теж діловодом, займалася технікою, пальним»,  – згадує Антоніна.

Для виготовлення однієї ляльки майстрині потрібно всього три дні. Та зробити такий рукотворний шедевр може кожен – це зовсім, не важко, запевняє майстриня. Головне – мати бажання і запастися терпінням. Пані Світлана використовує лише натуральні матеріали, щоразу імпровізує з декором. Кожна лялька – неповторна, серед них немає жодної сумної. Ідеї для героїв майстриня черпає з майстер-класів.

«Тобі дають заготовки, зразок і ти собі по зразку робиш виріб. Далі у тебе вмикається фантазія і з нічого в тебе виходить лялька. Ця робота повністю вручну. Тематика кожен раз різна. Найцікавіше на цих курсах – спілкування, цікава творча атмосфера, де ти відпочиваєш  душею. Коли виходить виріб класний, то таке неймовірне відчуття, це дуже надихає. Робила для брата на весілля зайців. Своїй донці на заручини зробила ляльок схожі на них», – розповідає майстриня.

Свої ляльки гвардійка не продає, лише дарує друзям та рідним. Військовослужбовець Антоніна Ярошенко планує вдосконалювати свою майстерність та організувати власну виставку рукотворних витворів.

Новини Вінниці / Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)Новини Вінниці / Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)Новини Вінниці / Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)Новини Вінниці / Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)Новини Вінниці / Військова з Вінниччини створює дивовижні ляльки (ФОТО)