Військова лікарка з Вінниччини згадала, як на початку війни готувались до спалаху чуми та сибірки на Сході

Новини Вінниці / Військова лікарка з Вінниччини згадала, як на початку війни готувались до спалаху чуми та сибірки на Сході

Військова лікарка з Вінниччини полковник медичної служби Аліса Щур шосту річницю своєї першої ротації на Схід згадала про умови, в яких доводилось надавати медичну допомогу та до спалаху яких хвороб, готувались в зоні проведення АТО.

Військова лікарка з Вінниччини полковник медичної служби Аліса Щур на шосту річницю своєї першої ротації на Схід згадала про умови, в яких доводилось надавати медичну допомогу та до спалаху яких хвороб, готувались в зоні проведення АТО.

Про це медик розповіла в інтерв‘ю Арміяinform.

«Намети та луганське болото не забуду ніколи, Якраз зарядили сильні дощі, тож неоране поле, де розміщувалися, перетворилося на суцільне болото. І такі умови, адже всі військові тоді розміщувалися в необжитих бліндажах, у польових умовах, спричиняли велику кількість і ГРВІ та ангін, і кишкових захворювань»,  - згадала Аліса Щур.

Лікарка також зазначила, що через вибухи було пошкоджено скотомогильники, що могло привести до дуже серйозних наслідків.

«Була небезпека спалаху вже забутих інфекцій, наприклад, чуми чи сибірки, через підняття скотомогильників з глибоких шарів землі внаслідок вибухів. На щастя, хворих з особливо небезпечними інфекціями під час моєї ротації не було, хоча до таких випадків готувалися», - розповіла лікарка.

Зазначимо, що полковник медичної служби Аліса Щур з Вінниччині на передовій лікувала інфекційних хворих. Уперше на Схід вона вирушила в липні 2014-го вдруге навесні 2016-го.

 

Марина Карабай

9 липня, 2020