Війна за урожай: на Вінниччині поліція запобігла спробі захоплення урожаю соняшника

Новини Вінниці / Війна за урожай: на Вінниччині поліція запобігла спробі захоплення урожаю соняшника

Ввечері 14 вересня на Вінниччині правоохоронці втрутились у «розборки» за соняшник. Поки з’ясовується, кому він належить, техніка і врожай під арештом.

Як зазначають у відділі комунікації поліції Вінницької області, повідомлення щодо незаконного збору урожаю соняшника надійшло до поліції від 57-річного жителя Крижопільської територіальної громади. Чоловік розповів, що на земельній ділянці невідомі збирають засіяний ним урожай соняшника.

На місці події слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції встановила, що 40-річний мешканець Крижополя зібрав урожай соняшника, посів якого не здійснював.

З місця події поліцейські вилучили комбайн, трактор, а також незаконно зібраний урожай, частину якого правопорушник намагався вивезти з поля.    

Наразі за цим фактом поліцією розпочато розслідування за ст. 356 (самоправство) Кримінального кодексу України. Триває встановлення усіх обставин. Таке правопорушення карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до трьох місяців.

Макс Мельник

15 вересня, 2022