Відсторонено від посади мера Рівного. Суд визнав винним у «корупційному правопорушенні»

Новини Вінниці / Відсторонено від посади мера Рівного. Суд визнав винним у «корупційному правопорушенні»

Міського голову Рівного Олександра Третяка суд першої інстанції визнав винним у вчиненні корупційного адміністративного правопорушення. Відповідне рішення 10 липня озвучив суддя Петро Денисюк.

Згідно з рішенням суду, Третяка усунуто від посади на рік, а також оштрафовано на 6 800 гривень. Справа була розпочата за поданням НАЗК.

Очільник Рівного у цей час перебуває у відрядженні у Німеччині. У соцмережах він вже написав, що «справа є знущанням із закону і суперечить здоровому глузду».

«Влада продовжує знищувати місцеве самоврядування! Спочатку був Чернігов. Зараз Рівне… Спочатку вигадують якусь справу, суд відстороняє ОБРАНОГО мера від посади і вуаля – далі вводиться військова адміністрація, яку призначає Офіс президента. Дуже класна схема. І так вони по одному відстороняють мерів, яких обрали люди», - зазначив нардеп від «ЄС» Олексій Гончаренко.

Зазначимо, раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Додамо, на виборах Третяка підтримувала «Європейська солідарність».

Олег Верлан

10 липня, 2023