Відставка Разумкова. Хто з вінницьких нардепів підтримав зміну керівництва Ради?

Новини Вінниці / Відставка Разумкова. Хто з вінницьких нардепів підтримав зміну керівництва Ради?

Сьогодні, 7 жовтня, парламентарі проголосували за відкликання з посади голови ВР Дмитра Разумкова. Рішення підтримали 284 нардепи. Думка нардепів з Вінниччини щодо цього питання не одностайна.

Рішення відкликати Разумкова пояснив глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко. За його словами, «політичний досвід грає в різні боки: іноді допомагає працювати, а іноді збільшує різні прояви, які можна назвати політичним лукавством». Він підкреслив, що у «слуг» нині «не має довіри» до вже ексспікера.

«Дмитро Олександрович відступив від загальних принципів і більше не є членом нашої партії і не може представляти нашу команду на такій високій посаді. У партії і виборців є безліч питань до роботи голови парламенту. Більшість з них риторичні», - сказав О.Корнієнко.

З трибуни виступив і сам Разумков. Він нагадав обіцянки команди президента Володимира Зеленського та «Слуги народу», які йшли на вибори з «хорошими щирими принципами, яким повірили люди - не за посадами і за грошима, а щоб змінити країну на краще».

«Це була сліпа віра, що у нас все вийде. Тому що ми нові чесні, правильні, справедливі, інші. Тому що ми - не такі, як вони. На жаль, сьогодні в цьому залі я бачу вже інші очі. Вони сильно змінилося. Весь цей час я намагався зробити, щоб хоча б частина цих обіцянок стала реальністю... Якщо ми повернемося до принципів, то принцип демократії, до якого ми йшли, став принципом влади більшості, принцип верховенства права і закону змінився на політичну доцільність, принцип права на власну позицію і свободу слова змінив принцип «хто не з нами, той проти нас», принцип «закон один для всіх» став принципом «друзям - все, ворогам – закон». А принцип, «офшори для влади – ганьба», став принципом «нічого страшного у кожного ФОПу вони». Мої принципи не змінилися, мої цінності такі ж, які і були», - сказав він.

Щодо голосування, то відставку Разумквоа підтримали «Слуга народу» (215 голосів), «Батьківщина» (20), «За майбутнє» (19), «Довіра» (18), «Голос» (6) і шість позафракційних нардепів.

На сайті ВР опубліковано поіменне голосування. Отже, серед обранців, які пов’язані з Вінниччиною, «за» відставку віддали голоси І.Борзова, А.Драбовський, М.Пашковський зі «Слуги народу», А.Загоруйко не голосувала.

Підтримали відставку також Г.Вацак з «Довіри», П.Юрчишин («За майбутнє») і О.Устінова («Голос»).

Проти був П.Порошенко («ЄС»). М.Кучер з «Довіри» утримався, а Л.Білозір не голосувала.