Відмова від паперових рахунків за розподіл газу – економія дефіцитних енергоресурсів та збереження довкілля

Новини Вінниці / Відмова від паперових рахунків за розподіл газу – економія дефіцитних енергоресурсів та збереження довкілля

З жовтня 2022 року АТ «Вінницягаз» та інші газорозподільні компанії, які працюють під брендом РГК, проводять спільний проєкт «Дерево життя». Його мета – економія дефіцитних для країни енергоресурсів та збереження довкілля.

Результати вражають!

Лише за перший місяць акції від паперових платіжок на користь електронних відмовилось 110 тис. споживачів газу по всій країні. А на середину листопада від роздруківок свідомо відмовилися 270 тис. клієнтів, серед яких більше 14 тисяч споживачів Вінниччини. Завдяки кожному із них вдалось заощадити дефіцитні енергоресурси, воду, та посприяти покращенню екологічної ситуації в країні. І кількість відмов від паперових платіжок зростає щомісяця!

Для друку 270 тис. квитанцій потрібно 675 кг паперу та 400 кВт*год електроенергії.  

Відповідно, за рік економія тільки на ненадрукованих 270 000 квитанціях складатиме 8,1 тонни паперу та 4800 кВт*год електроенергії. Такий обсяг електроенергії споживає 32 домогосподарства за один зимовий місяць. 

При відмові від паперових платіжок вся країна економить двічі: на виготовленні паперу та на друці квитанцій.

Погляньте на цифри:

  • Для друку 100 000 квитанцій потрібно 100 пачок паперу. На виробництво однієї такої пачки потрібно 8 кг деревини. Тож вже зараз наші клієнти щомісяця зберігають понад 2,1 тонни деревини, або майже 26 тонн щороку, а це 330 дерев. 
  • Виробництво офісного паперу, який потрібен для друку платіжок – надзвичайно ресурсовитратне. Для випуску 1 тонни паперу потрібно до 150 тонн води та до 800 кВт-год електроенергії. Стільки електроенергії, наприклад, потрібно для виплавки 1 тонни сталі.

АТ «Вінницягаз» та інші газорозподільні компанії дбають про збереження екології та відновлення зелених ресурсів країни. Відмова від друкованих платіжок – це зменшення викидів у атмосферу, які супроводжують виробництво паперу та поліграфічне підприємство. 

На знак подяки споживачам за відмову від паперових рахунків компанії, що працюють під брендом РГК, висаджують нові сади, алеї, парки та оновлюють ліси у 15 регіонах України. Завдяки акції «Дерево життя» восени 2022 року висаджено майже 24 тисячі дерев – лип, кленів, дубів, беріз, вільх, дерев хвойних порід, горіхів та різних плодових дерев. Із них понад 200 дерев висадив АТ «Вінницягаз». Саджанці було придбано за кошти, які газорозподільні компанії заощадили на друці паперових платіжок.

Відмовитись від паперового рахунку легко:

  • Перейти в особистий кабінет на сайті 104.ua;
  • Обрати пункт «Розрахунки»;
  • Натиснути «Відмовитися від паперового рахунка».

«Вінницягаз» закликає своїх клієнтів до свідомої економії енергоресурсів та відновлення зелених насаджень в Україні!

admin

28 листопада, 2022