Від сьогодні вінничани можуть обрати проекти, на реалізацію яких з бюджету міста дадуть 8 млн гривень

Новини Вінниці / Від сьогодні вінничани можуть обрати проекти, на реалізацію яких з бюджету міста дадуть 8 млн гривень

У Вінниці сьогодні, 1 жовтня, розпочинається голосування за проекти, подані на цьогорічний конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Триватиме воно до 15 жовтня. Як повідомляють у міській раді, цього року у зв’язку із пандемією COVID-19 голосування відбуватиметься лише в електронному вигляді на вебплатформі e-DEM «Громадський бюджет – Вінниця». Окрім того, можна проголосувати і через термінал та чат-бот Приватбанку.

У Вінниці сьогодні, 1 жовтня, розпочинається голосування за проекти, подані на цьогорічний конкурс  «Бюджет громадських ініціатив». Триватиме воно до 15 жовтня. Як повідомляють у міській раді, цього року у зв’язку із пандемією COVID-19 голосування відбуватиметься лише в електронному вигляді на вебплатформі e-DEM «Громадський бюджет – Вінниця». Окрім того, можна проголосувати і через термінал та чат-бот Приватбанку.

  • Голосування на платформі електронної демократії можливе для користувачів BankID, MobileID, власників Електронно-цифрового підпису, здійснивши відповідну верифікацію/ідентифікацію;
  • Для того, щоб проголосувати через термінал, потрібно авторизуватись за допомогою картки ПриватБанку (або номеру телефону, що прив'язаний до цієї картки), у списку сервісів знайти «Голосування за проекти міст», обрати бажаний проект і натиснути «Проголосувати»;

За допомогою чат-бота можна:
-    знайти доступні проекти по місту;
-    відфільтрувати проекти за номером;
-    поділитися проектом;
-    проголосувати за проект.

У Вайбері  потрібно перейти за посиланням, у Телеграм.

Усі охочі можуть проголосувати за чотири різні проекти: два великі та два малі. В голосуванні за проекти мають право брати участь мешканці Вінницької міської ОТГ віком від 16 років.
Кращі проєкти, які отримають найбільшу підтримку вінничан, будуть реалізовані в 2021 році. На їхню реалізацію в рамках конкурсу «Бюджет громадських ініціатив» заплановано витратити  8 млн грн.