Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії Козятина

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії Козятина

У Козятині Вінницької області триває капремонт однієї з головних вулиць. Об’єкт «Капітальний ремонт дорожнього покриття та тротуару з влаштуванням велодоріжки по вул. Куликівського в м. Козятин» був схвалений для реалізації обласною комісією з відбору об’єктів комунальної власності у сфері дорожнього господарства. Загальна сума проєкту – понад 12 млн грн.

«Місто Козятин поділено залізничними коліями на три частини, а вулиця Куликівського є одним із двох шляхів транспортного сполучення північної частини із західною та східною. Цією вулицею здійснюється під’їзд до адміністративного центру міста, де знаходяться міська рада та її виконавчі органи, районна та міська лікарні, 4 школи, 5 дитячих садків. Тут проходять міські, районні та міжміські автобусні маршрути, зокрема – до міст Вінниця та Бердичів», - зазначив у Facebook голова Вінницької облрада Вячеслав Соколовий, перевіривши 23 листопада хід виконання ремонту.

За його словами, по завершенню ремонтних робіт вулиця Куликiвського матиме не тільки оновлене дорожнє покриття загальною протяжністю 1,2 км, але й тротуари шириною в півтора метра та сучасну велодоріжку. Вздовж узбіччя також мають висадити нові дерева.

«Старт ремонту таких доріг на початку бюджетного року дала обласна рада, збільшивши суму надходжень державної субвенції на ремонт доріг більш ніж втричі. Рішенням обласної ради ми зменшили відсоткову участь громад у ремонті доріг до 10-15%, в залежності від їх категорій. У попередні роки це становило завжди 50 на 50, – прокоментував В.Соколовий. – Це дало хороший інструмент та можливість громадам брати участь у конкурсі. Сьогодні реалізовано близько 20 таких проєктів. Ця дорога теж у завершальній стадії – відремонтоване дорожнє покриття, залишилося облаштувати тротуари та велосипедні доріжки».

Загальна сума «козятинського» проєкту – понад 12 млн грн, з них 3 млн грн – кошти міської громади, 9 млн грн – з державного бюджету.

На думку очільника облради, було б добре, «аби держава збільшувала фінансування проєктів ремонту місцевих комунальних доріг».
 

Новини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії КозятинаНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії КозятинаНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії КозятинаНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії КозятинаНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії КозятинаНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії КозятинаНовини Вінниці / Вячеслав Соколовий повідомив про реконструкцію головної транспортної артерії Козятина
Олеся Рудницька

24 листопада, 2021