ВАКС засудив голову Тиврівського райсуду Ігоря Ратушняка до 7 років колонії

Новини Вінниці / ВАКС засудив голову Тиврівського райсуду Ігоря Ратушняка до 7 років колонії

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим голову Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка в одержанні 4620 доларів неправомірної вигоди. Йому призначили 7 років позбавлення волі.

Рішення 12 грудня ухвалив ВАКС. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«12 грудня 2023 року колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким голову одного із районних судів Вінницької області року визнано винуватим в одержанні неправомірної вигоди. Вироком суду суддю визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в судах строком на 3 роки з конфіскацією частини майна», – інформує САП.

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через 30 днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн ($4620), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тисячі та 1620 доларів. У травні 2022 року ВАКС призначив справу Ратушняка до розгляду по суті.

Макс Мельник

12 грудня, 2023