Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 6 липня, у Вінниці офіційно відкрили офіс місцевого осередку партії "Голос". Її голова Кіра Рудик назвала це "першим кроком передвиборчої кампанії партії на місцевих виборах на Вінниччині".

Сьогодні, 6 липня, у Вінниці офіційно відкрили офіс місцевого осередку партії "Голос". Її голова Кіра Рудик назвала це "першим кроком передвиборчої кампанії партії на місцевих виборах на Вінниччині".

Очолила вінницький осередок землячка - відома своїми антикорупційними викриттями народна депутатка Олександра Устінова. За її словами, поки що, остаточно партійці визначились лише з участю у виборах до Вінницької міської ради. Стосовно посади мера, то над цим, за неї наразі міркують. Так само, як і над участю у виборах в інших ОТГ області.

Тим не менш, партія вже запустила роботу місцевого виборчого штабу та закликала вінничан, які хочуть змінювати місто на краще, долучатися до команди.

Нині, за словами Олександри Устінової, у вінницькій команді вже є представники з різних сфер життя міста й області, громадські діячі та активісти, працівники сфери культури, підприємці та лікарі.

"Голос" йде на місцеві вибори у Вінниці, щоб дати можливість команді однодумців змінити рідне місто, – говорить Олександра Устінова.  - Головний критерій для команди – фаховість, порядність та патріотичність. Нам важливо, щоб ці люди розділяли наші погляди і цінності, і мали досвід в певній сфері, в якій хочуть змінювати місто. Будуть проводитися внутрішньопартійні праймеріз і разом з місцевим осередком ми будемо відбирати найкращих кандидатів, які представлятимуть "Голос" на місцевих виборах".  

З нагоди відкриття партійного офісу до Вінниці приїхав уже не лідер партії, але її натхненник - Святослав Вакарчук. Нагадаємо, нещодавно він заявив про складання депутатського мандата. Але залишати політику, каже, не збирається.   

Вакарчук розповів, що Вінниччина для нього не чужа, адже вся родина мами походить із Могилева-Подільського, а вінничанка Олександра Устінова - одна з тих людей, знайомством з  якими він по-справжньому пишається.

"І не просто тому, що вона безстрашна і сильна, хоча дуже тендітна, а й тому, о вона дуже наполеглива і дуже системна, - каже С.Вакарчук. - Сьогодні в українській політиці і взагалі в українському суспільстві дуже не вистачає цієї наполегливості і системності... Коли вона в гніві або активно відстоює свою позицію, я сам її деколи боюсь. Але це по-доброму. Зараз такий час, коли люди, які найбільш достойні представляти виборців у місцевих радах, насправді найбільше потребують вашої підтримки. Тому що перед виборами особливо загострюється боротьба за владні крісла, за гроші, за повноваження, у хід ідуть будь-які аргументи, будь-які методи. А ті кого цікавлять гроші, ваші гроші у своїх кишенях, у них дуже велика мотивація - ці самі гроші. І вони готові ні перед чим не зупинятися, готові штовхати ліктями і виштовхувати на узбіччя, в кращому разі, всіх тих, хто не дозволяє їм це робити, хто хоче робити щось заради громади і заради майбутнього".

Цікавила учасників зустрічі позиція Святослава Вакарчука щодо складання мандата, запитували журналісти, як він бачить свою нинішню роль у партії та в українській політиці. Співак відповідає: коли йшли до парламенту, бачив свою місію у тому, щоб привести чесних людей до парламенту. Говорячи про фракцію "Голосу", вважає, що цього досяг. Каже, розуміє, що не всі українські виборці і політикум звикли до таких кроків, але партію, на думку Вакарчука, це зробить сильнішою.

"Зараз в мене, як не дивно, відколи я дозволив собі не приходити на засідання Верховної Ради, відбулось стільки політичних зустрічей, скільки я не мав до того, бо було менше часу і якось зі сторони деякі речі стають виднішими. Зараз я вважаю, що головне завдання партії "Голос" зробити так, щоб ті щирі посили і щирі наміри таких людей, як Олександра Устінова, не пройшли не поміченими і щоб люди їх оцінили. І друга річ - зробити так, щоб всі проєвропейські демократичні сили в країні, яких є достатньо, щоб вони, не дай Бог, не розсварилися, що пам'ятали, що їхня основна мета - це українська сильна незалежна європейська держава. Важливо, щоб зараз перед виборами ніхто не зробив ворогами тих, хто насправді має разом йти вперед і боротися за краще майбутнє", - наголосив С.Вакарчук.   

Перших своїх відвідувачів штаб Вінницького осередку «Голосу», що працює за адресою: Хмельницьке шосе 4, офіс 119, почав приймати одразу після урочистого відкриття.

Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / Вакарчук відкрив у Вінниці офіс "Голосу": партія заявила, що вестиме свою команду до міської ради (ФОТО, ВІДЕО)