В Укравтодорі планують підготувати обґрунтування щодо розширення до 4 смуг траси М12, яка проходить Вінниччиною

Новини Вінниці / В Укравтодорі планують підготувати обґрунтування щодо розширення до 4 смуг траси М12, яка проходить Вінниччиною

В плани Укравтодору на 2020 рік плани по розширенню доріг, які проходять Вінниччиною, не потрапили. Втім фахівці підготують обґрунтування щодо створення 4 смуг на трасі М12. Цей документ означатиме, що таку перспективу в уряді не відкидають.

В плани Укравтодору на 2020 рік по розширенню дороги, які проходять Вінниччиною, не потрапили. Втім фахівці підготують обґрунтування щодо створення 4 смуг на трасі М12. Цей документ означатиме, що таку перспективу в уряді не відкидають.  

Зазначимо, що у 2020 році Укравтодор має намір продовжувати розбудову мережі швидкісних автомобільних доріг в Україні, на яких буде дозволена швидкість руху в межах 110-130 км/год.

«Основна мета швидкісної автотраси – зекономити час водіям, а також зробити подорожі між українськими містами комфортнішими та безпечнішими. Йдеться про дороги, які матимуть не менш ніж по дві смуги руху в один бік із роздільною смугою, яка виключає можливість лобових зіткнень із зустрічними автомобілями», - зазначається у повідомленні відомства у Facebook.

Наразі критеріям швидкісних доріг відповідають дороги технічної категорії 1-а (автомагістраль) та 1-б (швидкісне шосе), а саме: М-06 на відрізку Київ-Житомир-Рівне, М-05 Київ-Одеса на всій протяжності, М-01 на відрізку Київ-Чернігів, М-29 Харьків-Новомосковськ, Н-08 на відрізку Дніпро-Запоріжжя, М-03 на відрізку Київ-Лубни та Н-01 на відрізку Київ-Обухів. 

У планах на цей рік розширення трас на Полтавщині, Волині та навколо Дніпра. Проєктується "розширення" автотрас на Закарпатті та у Дніпропетровській області.

«Швидкість та комфорт поїздок важливі для розвитку внутрішнього ринку та туризму. Це базові умови розвитку. Власне тому, окрім запланованих дорожніх і проєктних робіт, ми готуємо техніко-економічне обґрунтування для розширення до 4 смуг дороги Львів-Тернопіль-Хмельницький-Вінниця-Умань, а також дороги Одеса-Миколаїв-Херсон. Сполучити українські міста якісними дорогами – одне із наших пріоритетних завдань» – зазначив голова Укравтодору Олександр Кубраков.