В Україні обирають найкращий пам’ятник Тарасу Шевченку, який встановлений в обласних центрах

Новини Вінниці / В Україні обирають найкращий пам’ятник Тарасу Шевченку, який встановлений в обласних центрах

Конкурс та всеукраїнський флешмоб до Дня народження Кобзаря організували Арт-група "Творчий Кременчук" та активісти #Adapter.

В Україні обирають найкращий пам’ятник Тарасу Шевченка, який встановлений в обласних центрах. Конкурс та всеукраїнський флешмоб до Дня народження Кобзаря організували Арт-група "Творчий Кременчук" та активісти #Adapter.

Правила флешмобу прості:

1.Віддати свій голос за пам’ятник Кобзареві, який встановлено в одному з обласних центрів України.

 2. З 1 лютого до 1 березня зроби фото або селфі біля пам’ятника Тарасові Шевченку у твоєму місті, селищі, селі/ОТГ та завантажити на свою сторінку у фейсбуці фото з хештегами #Sheva_204 #Таras  #Kobzar_2018 та  та назву вашого населеного пункту.Світлини, які наберуть найбільшу кількість лайків отримають спеціальний приз. Однак, який саме організатори не уточняють.

Скульптурна композиція молодого Тараса з дітьми, яку у 2013 році відкрили на тодішній площі Музейній (нині Шевченка), також серед 21 намінанта.

За звання найкращого пам’ятника, крім вінницького змагаються монументи із Дніпра, Житомира, Запоріжжя, Івано-Франківська, Києва, Кропивницького, Луцька, Львова, Миколаєва, Одеси, Полтави, Рівного, Сум, Тернополя, Ужгорода, Харкова, Херсона, Хмельницького, Чернігова та Чернівців.

До речі, віддати свій голос можна лише за один із пам’ятників із запропонованого списку. Підтримати Вінницького Шевченка можна за посиланням.

Раніше NaПарижі розповідав, що у Вінниці встановлено п’ять пам’ятників і погрудь Шевченку.

Саша ГРИГОРОВСЬКА