В Офісі президента закликали готуватися до відключень електроенергії та води по всій Україні

Новини Вінниці / В Офісі президента закликали готуватися до відключень електроенергії та води по всій Україні

Вночі та вранці 18 жовтня російські війська завдали чергових ударів з повітря по кількох українських містах. Ракетні обстріли енергетичної інфраструктури з боку росіян можуть привести до відключень електроенергії та води по всій Україні.

Про це під час телемарафону заявив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

«У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого... Тому треба готуватися до того, що як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання може не бути», - сказав він.

За його словами, сьогодні в результаті ракетних обстрілів постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури.

«Насамперед, в Житомирській області один з об’єктів зруйнований», - сказав він та додав, в Житомирі зараз відсутні електрика та вода.

Тимошенко повідомив, що також постраждали об’єкти інфраструктури в Миколаєві та Дніпрі.

«По місту Києву було влучання в великий об’єкт енергетичної сфери. Зруйновано багато чого на цьому об’єкті. Зараз на Троєщині та в деяких районах міста відсутнє водопостачання та електропостачання», - сказав він та додав, що незабаром воду та світло відновлять.

За його словами, в Україні «у найближчому майбутньому будуть важкі часи» і можливі віялові відключення електроенергії.

Зазначимо, росіяни вдарили по об'єкту критичної інфраструктури в Деснянському районі Києва. Про два ракетні удари по об'єкту енергетичної інфраструктури у Дніпрі повідомив голова ОВА Валентин Резніченко. Є руйнування, почалася пожежа. Чотири спрямовані на місто ракети були збиті силами ПВО.

У ніч із 17 на 18 жовтня окупанти атакували Миколаївську область безпілотниками-камікадзе Shahed-136. Як повідомляє ОК «Південь», чотири дрони збили засобами ППО, ще один – силами ТрО. Близько 1:40 по Миколаєву вдарили зенітно-ракетними системами С-300, місто залишилося без світла, станом на 6:20 відновили електроподачу.

Внаслідок ракетних обстрілів у місті зруйновано двоповерховий житловий будинок у Центральному районі міста, квітковий ринок та Каштановий сквер. Сильно пошкоджено довколишні магазини, кафе. Від ракетного удару загинув 56-річний чоловік. Рятувальники витягли його із-під завалів будинку.

Близько 8:30 ранку агресор запустив по Харкову з Білгорода 8 ракет. Як повідомив голова Харківської ОВ Олег Синегубов, «прильоти» фіксувались у Новобаварському, Основ'янському та Слобідському районах міста. Через обстріл тимчасово припинило роботу метро, але його рух швидко відновили. Під обстріл потрапив район промислового підприємства. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Олег Верлан

18 жовтня, 2022