В Офісі генпрокурора у незаконному знищенні 5 тисяч дерев на 14 га вінницьких земель підозрюють трьох працівників лісової галузі

Новини Вінниці / В Офісі генпрокурора у незаконному знищенні 5 тисяч дерев на 14 га вінницьких земель підозрюють трьох працівників лісової галузі

За процесуального керівництва Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу Генерального прокурора трьом працівникам лісового господарства Вінниччини повідомлено про підозру у перевищенні службових повноважень. У справі вказується про знищення понад 5 тисяч дерев. Шкоду оцінюють у 37,5 мільйонів.

Про це повідомляє пресслужба ОГП. Кримінальне провадження розслідується за ч. 1 ст. 28 та ч. 3 ст. 365 КК України.

За даними слідства, керівник та інженер одного з державних підприємств лісового господарства, а також начальник відділу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства видали лісорубний квиток на порубку дерев без здійснення обов’язкової оцінки впливу на довкілля. Таким чином вони дозволили здійснення суцільної рубки на площі понад 14 га.

Внаслідок таких дій незаконно знищено 5 388 дерев різних порід. Згідно висновку судової інженерно-екологічної експертизи лісовому господарству завдано шкоди на 37,5 млн грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від посади.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює Головне слідче управління Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, раніше керівник ТУ ДБР у Хмельницькому В.Васильєв в інтерв’ю NaПарижі зазначав, що лісова галузь є пріоритетною у пошуку порушень.

Макс Мельник

1 лютого, 2022