В одному із районів Вінниччини визначили, хто і яким коштом проводитиме дезінфекцію

Новини Вінниці / В одному із районів Вінниччини визначили, хто і яким коштом проводитиме дезінфекцію

В Чечельницькому районі, що на Вінниччини активізували роботу по дезінфекції вулиць селища та сіл району. Похвалили передовиків та визначили відповідальних за санітарну обробку та засоби індивідуального захисту безпосередньоо в селищі та селах району.

В Чечельницькому районі, що на Вінниччини активізували роботу по дезінфекції вулиць селища та сіл району. Похвалили передовиків та визначили відповідальних за санітарну обробку та засоби індивідуального захисту безпосередньоо в селищі та селах району.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«З метою  недопущення  занесення  та поширення  на  території  району небезпечної  інфекційної  хвороби  спричиненої  коронавірусом COVID-19,    на виконання     рішень  обласної  та  районної  комісій  з питань  техногенно-екологічної  безпеки  та  надзвичайних  ситуацій  у  громадах   району  необхідно  регулярно проводити   заходи  з дезінфекції  громадських  місць», - йдеться в на сайті Чечельницької РДА.

Заступник голови Чечельницької райдержадміністрації – керівник робіт з ліквідації даної надзвичайної ситуації на території району Віталій Савчук також поставив завдання залучити як кошти сільських бюджетів, так і позабюджетні кошти для придбання дезінфікуючих засобів та засобів індивідуального  захисту. 

Віталій Савчук рекомендував при плануванні бюджетів сільських рад обов’язково передбачати кошти у резервному фонді, для фінансування заходів з попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Також в районі назвали «передовиків» фронту боротьби із COVID-19.

Найбільш активно розпочали  дезінфекцію  громадських місць  сільські  голови сіл Луги, Бондурівка, Каташин, Стратіївка. 

На території  Чечельника  дезінфекція  проводиться  силами  районного  сектору ДСНС, для  якого  за  допомоги  райдержадміністрації  придбано  електричні   оприскувачі  та  засоби  індивідуального  захисту.

09 квітня 2020 року  прийнято  рішення  про  виділення  додаткових  коштів  з резервного  фонду  районного  бюджету  для  закупівлі  дезінфікуючих  речовин. Також  за  кошти  сільських  рад  будуть придбані  захисні  комбінезони.

Щодо дезінфекції  закладів  торгівлі інших  об’єктів приватної  власності  райдержадміністрація  рекомендує  проводити її  за  рахунок власників.

Зазначимо, що позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки (ТЕБ)  та надзвичайних ситуацій та (НС) та обласного оперативного штабу з питань запобігання занесенню та поширенню на території Вінницької області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19 відбулося 12 березня 2020 року.

 

Марина Карабай

12 квітня, 2020