В Ладижині на Вінниччині поліція вимушена була двічі за добу затримувати рецидивіста

Новини Вінниці / В Ладижині на Вінниччині поліція вимушена була двічі за добу затримувати рецидивіста

Вночі 16 липня у Ладижині вінницькі правоохоронці затримали викрадача мопеду. Причому, ще до того, як про зникнення транспортного засобу дізнався його власник. Як наслідок, за кількагодинну прогулянку за кермом чужого мопеда викрадач «отримав» і протоколи, і кримінальну справу.

Вночі 16 липня у Ладижині вінницькі правоохоронці затримали викрадача мопеда. Причому, ще до того, як про зникнення транспортного засобу дізнався його власник. Як наслідок, за кількагодинну прогулянку за кермом чужого мопеда викрадач «отримав» і протоколи, і кримінальну справу.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, близько 8.00 до поліції надійшло повідомлення від 25-річного жителя м. Ладижин про викрадення мопеда Honda, який він залишив біля під’їзду будинку.

Мопед заявника був знайдений ще до надходження повідомлення про його викрадення. Близько 03.00 співробітники групи реагування патрульної поліції в місті Ладижин зупинили нетверезого місцевого жителя на мопеді. Поліцейські освідували кермувальника - «Драгер» зафіксував вміст алкоголю в організмі 1,9 проміле.

Як виявилось, 39–річний водій не мав документів на транспортний засіб. Мопед поліцейські вилучили, а правопорушника притягнули до адміністративної відповідальності за ч.2 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами) та ст.130 КУпАП  (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Вранці, спілкуючись із заявником, поліцейські з’ясували, що вилучений ними мопед - крадений. Власник упізнав свій транспортний засіб та надав на нього відповідні документи.

Через кілька годин поліцейські на вулиці міста затримали викрадача мопеда. Він раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжки, грабежу та злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

Правопорушнику оголошено про підозру та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Поліцією відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом ). Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Макс Мельник

17 липня, 2020