В Криму лунають вибухи на військовому аеродромі

Новини Вінниці / В Криму лунають вибухи на військовому аеродромі

Вдень 9 серпня на військовому аеродромі у Новофедорівці, що в Сакському районі окупованого Росією Криму лунала серія вибухів. Певний переляк відчувається не лише в окупаційної влади півострова. Навіть повідомленнях московських ЗМІ відчувається певна напруга. Тобто, там не сподівались на подібне.

У соцмережах пишуть, що на аеродромі базувались сучасні російські літаки з вертикальним підйомом. Прихильники Росії вже починають погрожувати, що от тепер українці побачать таке… у відповідь.

Між тим вибухи тривають, тому місцеві мешканці припускають, що є влучання у склади. Адже навіть за 20 км від селища «тремтять шибки й спрацьовує сигналізація в автомобілях».

Окупанти офіційно підтвердили факт «декількох вибухів в районі Новофедорівки», а так званий «глава» Криму Сергій Аксьонов нібито виїхав на місце події та з’ясовує обставини.

Після близько 10 вибухів у Міністерстві оборони РФ заявили, що на території аеродрому «Сакі» в Новофедорівці відбулась детонація декількох авіаційних боєприпасів.

«В результаті вибуху ніхто не постраждав. Авіаційна техніка на аеродромі не пошкоджена», - заявили у відомстві Шойгу, додавши, що «вживаються заходи щодо гасіння пожежі».

Олег Верлан

9 серпня, 2022