Полуниця «за безцінь»: скільки коштує городина на ринках Вінниці

Новини Вінниці / Полуниця «за безцінь»: скільки коштує городина на ринках Вінниці

З минулого року вінничани відчули, що ягоди та фрукти вже не будуть дешевими. Попри численні розповіді про те, що в області стрімко збільшується кількість тих, хто займається полуницею чи черешнями, за об’єктивних причин на мінімальну зарплатню їх не купиш.

Отже, сезон полуниці у розпалі. Якщо на найдорожчих вінницьких ринках, на кшталт «Вишеньки», за кілограм хочуть 90-100 грн, то на «Привокзальному» можна купити за 60-75 грн. Асортимент великий. Однозначно полуниця не в дефіциті. Причому, продавці зізнаються, що вже не закарпатська, а місцева – вінницька.

«Беріть. Це вже за безцінь. Дешевше не буде», - чітко пояснила одна з продавчинь, яка, як здається, не дуже раділа зниженню цін на ягоду.  (Фото жінки не чекайте. Сказала, що не дозволяє знімати, бо не хоче...)

Звісно, її купують. Полуницю. Але частіше потенційні покупці насолоджуються лише спогляданням. Тому продавці «йдуть з козирів» - намагаються перед ціною вказати, що полуниця «солодка», «смачна», «домашня». Це такий звичний прийом, коли глядачів більше, ніж покупців.     

З іншого боку – черешня ще «доступніша». Іноді хочуть по 300-350 гривень.

Тепер про молоді овочі. Беззаперечно, ціни повільно, але знижаються до рівня максимальної доступності різним верствам населення, адже всі хочуть вітамінів та божеволіють від аромату свіжих огірків, томатів та капусти.

Так от, за капусту просять від 40 грн. за кіло, а помідори – від 75.

Чудову картоплю можна придбати за 60 гривень. Це ж вам не стара за десятку.

Хочеться огірків? Широкий вибір – починаючи від 50 гривень. Звісно, все домашнє. Це ж у тренді. 

Олег Верлан

3 червня, 2023