В Іллінцях відкрили перший з 16 «активних парків» Вінниччини

Новини Вінниці / В Іллінцях відкрили перший з 16 «активних парків» Вінниччини

В Іллінецькій громаді вчора, 14 вересня, відкрили перший на Вінниччині «активний парк». За спеціальним QR-кодом, ті, хто вирішили тренуватися, можуть отримати через відео на смартфоні поради щодо комплексу вправ від відомих спортсменів чи артистів.

Як повідомляють у Вінницькій ОДА, аналогічні локації будуть створені у всіх територіальних громадах, а в перспективі – у кожному населеному пункті України. Але поки що оголошено про план у 600 парків, 16 з яких відкриють в області.  

«Іллінецька територіальна громада стала першою, де з’явився активний парк. Це гарна спортивна локація, яка доступна усім місцевим жителями. Його відкрили в рамках державної програми «Активні парки» з тренуваннями за QR-кодом, яке є українським ноу-хау», - повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

Родзинкою відкриття «Активного парку»  стала участь у тренуванні відомого ведучого Олександра Теренчука та Івана Чупринки - рекордсмена світу, на рахунку якого 14 світових рекордів та 16 рекордів Європи з пауерліфтингу.

На тренувальному майданчику розміщені та облаштовані спортивні знаряддя та елементи, зокрема, турнік, бруси, шведська стінка, координаційна лінія. Створений вільний простір для тренувань без знаряддя, лавка. Біля входу в парк розміщений інформаційний стенд, а біля кожного елемента – табличка з QR-кодом для сканування та отримання відеоінструкції від провідних спортсменів та відомих особистостей з комплексами вправ різної складності. Тож усі бажаючі мають змогу завантажити готові комплекси вправ та активно їх застосовувати. А тим, кому були цікаві поради онлайн через QR-код потрапили на зв'язок з Юрієм Ткачем, коміком та колегою Теренчука по «Одного разу під Полтавою».

Зазначимо, також планується відкрити подібні «активні парки» у містах Бар, Бершадь, Козятин, Калинівка, Могилів-Подільський, Хмільник, селищах Вапнярка, Крижопіль, Літин, Чечельник, селах Агрономічне, Городківка, Северинівка, Рахни Лісові та Некрасове.  

Олеся Рудницька

15 вересня, 2021