В Head пояснили причину відтермінування будівництва заводу у Вінниці

Новини Вінниці / В Head пояснили причину відтермінування будівництва заводу у Вінниці

Австрійська корпорація Head - відомий виробник спортивного інвентарю - прийняла остаточне рішення про перенесення початку будівництва заводу у східній частині Вінниці на 2021 рік. Про зміну планів інвестора заявили в Мінекономіки.

Австрійська корпорація Head - відомий виробник спортивного інвентарю - прийняла остаточне рішення про перенесення початку будівництва заводу у східній частині Вінниці на 2021 рік. Про зміну планів інвестора заявили в Мінекономіки.

В Огляді стану розвитку мережі індустріальних парків в розрізі регіонів України, опублікованому міністерством, зазначається, що ТОВ «Хед Вінниця» було ініціатором створення індустріального парку «Вінтер Спорт» на площі 25 га.

Компанія Head збирається побудувати на території індустріального парку завод з виробництва спорядження для зимових видів спорту (лижі, лижні черевики і лижні кріплення). Площа виробничих об'єктів складе близько 50 тис. м2.

«Компанія Head готова була почати будівництво заводу в квітні 2020-го. Однак, з огляду на початок пандемії коронавирусной хвороби COVID-19 компанією HEAD international Holding, GmbH було прийнято рішення про перенесення початку будівництва заводу на 2021 рік. Термін реалізації проекту - 18 місяців», - йдеться в огляді.

У Мінекономіки додали, що загальний обсяг інвестицій в проєкт становить приблизно 80 млн євро за умови завершення всіх етапів. На будівництво заводу планується витратити 50 мільйонів. Також до України планують привезти виробниче обладнання на 20-30 мільйонів євро.

Нагадаємо, у вересні минулого року на території індустріального парку з нагоди початку спорудження майбутнього заводу компанії Head International Holding GmbH заклали символічну капсулу.

Директор з виробничих питань компанії Геральд Скробанек тоді подякував за сприяння в реалізації проєкту місцевій владі і запросив керівників регіону і міста засвідчити своїми підписами дату початку будівництва нового заводу, а всіх присутніх - стати свідками закладки символічної капсули. Геральд Скробанек пояснив журналістам, що майданчик у Вінниці було обрано з шести варіантів. Також він пообіцяв, що з відкриттям заводу зарплата працівників буде чесною і досить високою.

Олеся Рудницька

6 жовтня, 2020