В Büro, Aura і «Шоколаді» у Вінниці поліція вилучила алкоголь, техніку та кальяни через кримінальні провадження

Новини Вінниці / В Büro, Aura і «Шоколаді» у Вінниці поліція вилучила алкоголь, техніку та кальяни через кримінальні провадження

Вінницька поліція розпочала три кримінальних провадження та склала 108 адмінматеріалів на місцеві заклади через порушення ними карантину у вихідні дні. Серед тих, хто потрапив під «гарячу руку» правоохоронців, відомі у місті клуби Büro, Aura і «Шоколад».

Вінницька поліція розпочала три кримінальних провадження та склала 108 адмінматеріалів на місцеві заклади через порушення ними карантину у вихідні дні. Серед тих, хто потрапив під «гарячу руку» правоохоронців, за інформацією NaПарижі, відомі у місті клуби Büro, Aura і «Шоколад».

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, у вихідні дні на території міста та області працівники поліції провели перевірки нічних клубів, кафе, ресторанів та інших закладів відпочинку щодо дотримання ними запроваджених карантинних правил.

Нагадаємо, що Вінниччина перебуває у помаранчевій зоні, а показники такі, що у будь-якій момент регіон може «почервоніти»…

За словами заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, під час перевірки мобільні групи поліцейських виявили три нічних розважальних заклади у Вінниці, які працювали всупереч запровадженим карантинним заборонам. Закладам громадського харчування дозволено працювати до 24.00, а розважальні заклади з організацією дозвілля на час карантину мають бути закритими.

У поліції наголошують, що неодноразово з адміністраторами цих закладів проводилась роз’яснювальна робота щодо необхідності дотримання карантинних заборон, складались адміністративні матеріали, штрафні санкції за які складають від 17 до 34 тисяч гривень.

Цього разу за фактами виявлених порушень трьома розважальними закладами слідчими розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст. 325 ККУ (порушення санітарних правих і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням).

Ця стаття передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років. У рамках відкритих кримінальних проваджень в цих закладах працівники поліції вилучили кальяни, алкоголь, акустичну апаратуру та інші предмети й обладнання, за допомого якого організовували для відвідувачів дозвілля.

Так, у нічному клубі в центрі міста після півночі перебувало близько двох сотень людей без індивідуальних засобів захисту. З адміністрацією цього закладу неодноразово проводилась роз’яснювальна робота, понад 20 складених адміністративних протоколів направлені на розгляд суду.

Аби припинити протиправні дії адміністрації закладу, слідством розпочато кримінальне провадження. За результатами виявлених порушень протягом трьох діб поліцейські склали 108 адміністративних протоколів за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП, з них 95 постанов за перебування в громадських місцях, будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту та 13 – за порушення суб’єктами господарювання встановлених обмежень та перебування громадян в громадських місцях без документів.

З метою запобігання пандемії рейди з перевірки закладів харчування, розважальних закладів, нічних клубів, поліцейські Вінниччини проводять на постійній основі до завершення запроваджених карантинних обмежень.

В одному із закладів про вилучення товару написали у соцмережі, заявивши, що залучають адвоката, аби повернути вилучено майно, а також просять допомоги у відвідувачів.