USAID Проєкт енергетичної безпеки передав твердопаливну модульну котельню «Вінницяміськтеплоенерго»

Новини Вінниці / USAID Проєкт енергетичної безпеки передав твердопаливну модульну котельню «Вінницяміськтеплоенерго»

КП «Вінницяміськтеплоенерго» продовжує співпрацювати з USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) в межах Меморандуму про взаєморозуміння і співпрацю. Завдяки цій співпраці теплопостачальне підприємство отримує безповоротну технічну допомогу. Нещодавно підприємство через USAID Проєкт енергетичної безпеки отримало модульну твердопаливну котельню.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Фахівці підприємства зазначають, що вона, у випадку надзвичайних ситуацій та блекауту, забезпечуватиме теплом заклади соціальної сфери. Це повною мірою відповідає пріоритетам та принципам Вінницької міської ради, а саме стійкості. Адже вкрай важливо зробити все можливе для того, аби підготувати громаду до можливих блекаутів.

«Чергова допомога від закордонних партнерів. У разі надзвичайної ситуації котельня стане альтернативним джерелом тепла і гарячого водопостачання до об'єктів соціального призначення. Дякую партнерам USAID за підтримку нашої громади», – зазначив Сергій Моргунов.

Котельня обладнана котлом, насосами, системою очищення води, системою електропостачання, трубопроводами, фітингами та дренажем, а також генератором.

А впродовж 2022-2023 років, підприємство отримало від американських донорів 41 генератор різної потужності, 1 екскаватор для виконання аварійно-ремонтних робіт, 2,8 км труб різних діаметрів, 38 засувок різних діаметрів, 200 тонн технічної солі.

«Отримана мобільна котельна – це вагомий внесок для сталої роботи підприємства в опалювальний період 2023-2024 рр. Вже другий рік поспіль проживаємо у постійній загрозі ракетних атак, через це намагаємось зробити все, щоб бути готовими, у випадку виникнення надзвичайної ситуації, забезпечити теплом тих, хто найбільше цього потребує – заклади соціальної сфери», – зазначає Генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Максим Білик.

У департаменті міського господарства ВМР додають, що всі відповідні служби та комунальні підприємства роблять все можливе для того, аби підготувати Вінницю до можливих блекаутів.

«Вінницька громада проходить уже другий опалювальний період в умовах війни. Розуміємо, що в будь-який момент ворог може відновити терористичні обстріли критичної інфраструктури України. Саме тому ми намагаємось зробити все, щоб бути готовими до можливих блекаутів та надзвичайних ситуацій», – зазначає директор департаменту міського господарства ВМР Роман Фурман.

Олеся Рудницька

30 листопада, 2023