«Укрпошта» зупинила продаж марки з російським воєнним кораблем через ажіотаж та спекуляції

Новини Вінниці / «Укрпошта» зупинила продаж марки з російським воєнним кораблем через ажіотаж та спекуляції

Надмірний ажіотаж щодо купівлі легендарних марок з російським воєнним кораблем у відділеннях «Укрпошти» змусив державне підприємство оголосила про припинення продажу. Всього було продано близько 700 тисяч одиниць.

За словами керівника «Укрпошти» Ігоря Смілянського, охочі ще зможуть придбати марку в інтернет-магазинах. На це виділили 100 тисяч екземплярів.

«Щоб все було чесно і прозоро 100 000 марок будуть виділені на інтернет-магазин. І починаючи з четверга, в нашому інтернет-магазині зможуть придбати марки (2 листи на 1 замовлення) ті, хто раніше зробив замовлення в перші дні, а з п’ятниці будь-які клієнти в Україні чи за її межами. Таким чином ще більше ніж 8300 клієнтів зможуть отримати марки», - зазначив Смілянський.

Решта тиражу буде відправлена «Укрпоштою» офіційним делегаціям, музейним фондам, а також для міжнародних зобов’язань в рамках ВПС та по філателістичним абонементам.

Крім того, отримати марку зможе кожен співробітник «Укрпошти».

«Будь ласка, не треба займати черги. Єдине виключення, це наше відділення на Майдані в Києві. Там, з 13:00 сьогодні будуть продаватись марки тим 1500+ клієнтам, хто вчора не зміг їх отримати та записався в список», - додав керівник.

Нагадаємо, марка з кораблем викликала великий ажіотаж. Біля Головпоштамту у Києві вишикувались величезні черги.

Раніше пресслужба поштового оператора повідомляла, що тираж складав 1 млн екземплярів, і додруковувати його не збираються, тож «кожна марка збереже історичну цінність».

«Деякі люди починають продавати куплене за спекуляційними цінами. Наприклад, на Ebay вже можна купити конверт із маркою за $1000. Але «Укрпошта» не підтримує це і будь-які благодійні чи інші ініціативи з маркою (за винятком аукціону на Prozorro), тому що простежити, куди йдуть кошти з продажу марок, неможливо», — сказано в повідомленні.

В «Укрпошті» додали, що запроваджують обмеження, щоб зменшити спекуляції і щоб якнайбільше людей змогли купити марки. Тому з 18 квітня можна купити не більше п’яти листів (один лист — шість марок) в одні руки (будь-якого номіналу). Нині ще зменшили «квоту».

Також поштовий оператор повідомив, що вже готує інші випуски, та попросив «зберігати холодну голову при покупці марок із кораблем».