Українські діти, серед яких п’ятеро вінничан, їдуть на зустріч до Варфоломія

Новини Вінниці / Українські діти, серед яких п’ятеро вінничан, їдуть на зустріч до Варфоломія

Делегація з України їде на зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм. Діти серед яких і п’ятеро вінничан, передадуть Патріарху «Книгу добра», у якій міститься 50 реальних історій - про добро довкола нас та 50 малюнків серії «Добро очима дітей». Їх автори – діти з різних регіонів України, які надсилали листи організаторам проекту. Щоправда, розповідей було значно більше, понад 3 тисячі, із них було відібрано найкращі. Ініціаторами поїздки є Благодійний фонд «Чисті серцем» та Громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

Делегація з України їде на зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм. Діти, серед яких і п’ятеро вінничан, передадуть Патріарху «Книгу добра», у якій міститься 50 реальних історій - про добро довкола нас та 50 малюнків серії «Добро очима дітей». Їх автори – діти з різних регіонів України, які надсилали листи організаторам проекту. Щоправда, розповідей було значно більше, понад 3 тисячі, із них було відібрано найкращі. Ініціаторами поїздки є Благодійний фонд «Чисті серцем» та Громадська спілка «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО».

«Книга Добра» – це унікальне видання, виготовлене вручну на папері, зробленому з матеріалів, зібраних у регіонах, з яких надійшли історії про добро. До Святійшого Патріарха Константинопольського Варфоломія «Книгу добра» везуть автори історій, діти учасників АТО, обдаровані хлопчики та дівчатка. Дорогою вони відвідують Болгарію та Румунію», - каже голова громадської спілки Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Анатолій Слівінський.

Нагадаємо, влітку творці «Книги добра» зустрічалися із Папою Римським.

Саша Григоровська

8 листопада, 2018