Українські діти, серед яких і шестеро вінничан, зустрілися із Папою Римським

Новини Вінниці / Українські діти, серед яких і шестеро вінничан, зустрілися із Папою Римським

Сьогодні, 8 серпня, делегація з Україні зустрілася із Папою Римським Франциском. У Ватикані діти, серед яких і шестеро вінничан передадуть главі Католицької церкви «Книгу добра» у якій міститься 50 реальних історій - про добро довкола нас та 50 малюнків ("Добро очима дітей"). Вона знаходитиметься у місцевій бібліотеці. Їх автори – діти з різних регіонів України, які надсилали листи організаторам проекту. Щоправда розповідей було значно більше, понад 3 тисячі, із них було відібрано найкращі.

Сьогодні, 8 серпня, делегація з Україні зустрілася із Папою Римським Франциском. У Ватикані діти, серед яких і шестеро вінничан, передадуть главі Католицької церкви «Книгу добра», у якій міститься 50 реальних історій - про добро довкола нас та 50 малюнків серії "Добро очима дітей". Вона знаходитиметься у місцевій бібліотеці. Їх автори – діти з різних регіонів України, які надсилали листи організаторам проекту. Щоправда, розповідей було значно більше, понад 3 тисячі, із них було відібрано найкращі.

Організатори міжнародного соціального проекту "Книга Добра" розповідають, що книгу планують надрукувати масовим тиражем, однак, примірник, який привезли до Риму, – ексклюзивний та особливий. Папір для кожної сторінки створений окремо. Робили його у Центрі української культури в естонському Талліні – з бавовни і трав, зібраних у різних регіонах України. Унікальне видання у товстій дерев’яній обкладинці.

«До Ватикану «Книгу добра» повезли автори історій, а також діти учасників АТО і вимушених переселенців, загалом це 80 людей. Із них шестеро дітей бійців АТО з Вінниччини. Поїхали вони ще на минулому тижні, під час подорожі делеція також відвідає кілька країн Європи. Ми тісно співпрацюємо із благодійним Фонд Чисті Серцем, які організували поїздку. Разом організовуємо проект по відпочинку наших дітей в Угорщині», - розповів NaПарижі голова Громадської Спілки Всеукраїнське об'єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО Анатолій Слівінський.