Україна може воювати з Росією й 10 років, щоб забрати своє, - Зеленський

Новини Вінниці / Україна може воювати з Росією й 10 років, щоб забрати своє, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський запевнив, що хотів би домогтися завершення війни з Російською Федерацією дипломатичними зусиллями, але підкреслює, що України може воювати і 10 років, щоб забрати своє.

В інтерв'ю для програми State of the Union на CNN виключив можливість здачі Донбасу в обмін на мир з Росією. Він також назвав великою трагедією, що українці не хочуть вести переговори з Росією, оскільки шукати діалог необхідно.

Якщо дипломатичні шляхи не дадуть результату, за словами Зеленського, Україна може воювати з Росією «і 10 років, щоб забрати те, що належить нам». Він підкреслив, що офіційний Київ не буде йти на серйозні поступки.

У той же час Зеленський зазначив, що він не вірить словам та заявам російського керівництва, і тому очікує, що вони можуть ще раз спробувати захопити Київ після невдач на Донбасі. Також президент сказав, що він не може більше довіряти світовим політикам та положенням міжнародного права, тому що вони не зупинили російську агресію, він вірить в українців та Збройні сили України.

«Я не вірю світу. Після того, що ми побачили, що відбувається в Україні, ми... Тобто, я не маю цього почуття довіри, що ми повинні вірити в деякі країни та деяких лідерів. Ми не віримо в слова. Після ескалації Росії ми не віримо сусідам. Ми у все це більше не віримо. Навіть я не вірю в документи (міжнародного права), тому що ми також мали Будапештський меморандум – думаю, ви знаєте всі деталі цього. Для мене це просто аркуш паперу, який нічого не вартує... Єдина віра, яка залишилася, це віра в нас самих, у наших людей, у наші Збройні сили, і віра, що (певні) країни підтримуватимуть нас не лише словами, а й вчинками. От і все», - заявив Зеленський.

Президент України зазначив, що вірить у прагматичні речі, про які можна домовитися:

«Якщо ви наші друзі або партнери, дайте нам зброю, допоможіть нам, надайте нам підтримку, дайте нам гроші і зупиніть Росію, завдайте удару по Росії».

Олег Верлан

17 квітня, 2022