Угрупування на чолі з росіянином через схему з підробками заволоділи майже 3 млн державних гривень

Новини Вінниці / Угрупування на чолі з росіянином через схему з підробками заволоділи майже 3 млн державних гривень

У Вінниці завершено розслідування щодо угруповання шахраїв та 28 липня обвинувальний акт скеровано до суду. За орієнтовними підрахунками зловмисники привласнили понад 2 700 000 гривень державних коштів.

Як повідомляють у відділі комунікацій поліції Вінницької області, фігурантами кримінального провадження є п’ятеро осіб. Організатор і лідер злочинної групи - 31-річний громадянин Росії, який проживав у Києві. Решта - вінничани віком 25, 27, 44 та 59 років.

Слідчі обласного главку спільно з поліцейськими Управління стратегічних розслідувань за процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури задокументували діяльність організованої злочинної групи, члени якої на підставі підроблених документів отримували грошові кошти з Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Таким чином зловмисники привласнили понад 2,7 млн гривень.

Під час проведення у фігурантів санкціонованих обшуків поліцейські вилучили ряд речових доказів, що вказують на їх протиправні дії.

Дії організатора та його спільників слідчі кваліфікували за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене організованою злочинною групою в особливо великих розмірах). Підозрюваним загрожує покарання до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, затримали членів угрупування «банківських шахраїв» наприкінці червня.

Макс Мельник

28 липня, 2022