У Жмеринці активно наводять порядок зі стихійною торгівлею: "очистили" тунель

Новини Вінниці / У Жмеринці активно наводять порядок зі стихійною торгівлею: "очистили" тунель

На Вінниччині, а саме у місті Жмеринка, навели лад зі стихійною торгівлею тунелях. Відтепер продаж сільськогосподарською продукцією, а особливо молочкою торгують не з землі, а зі спеціальних продовольчих лотків у спеціально відведених місцях.

На Вінниччині, а саме у місті Жмеринка, навели лад зі стихійною торгівлею у тунелях. Відтепер продаж сільськогосподарською продукцією, а особливо молочкою торгують не з землі, а зі спеціальних продовольчих лотків у спеціально відведених місцях.

Як повідомили на сайті ЖмеринкаCity, протягом останнього тижня у місті проводиться ряд заходів щодо ліквідації стихійної торгівлі, яку керівник Жмеринського відділу поліції Анатолій Присяжнюк назвав однією із проблем міста.

Результат діяльності правоохоронців видно вже сьогодні. В тунелі чисто, немає жодного продавця. Місцева влада обладнала спеціальні місця з накриттям для продажу сільськогосподарською продукцією за будівлею Будинку науки та техніки.

Як розповіли місцеві продавчині:

«Ми продаємо молоко і сир з прилавків під накриттям. Звісно, тут краще, хоч і доводиться оплачувати за місце. Зате ми знаємо, що нас ніхто не буде ганяти».

Згідно рішення виконавчого комітету, комунальне підприємство офіційно бере оплату за місце продажу на торгівельних місцях.

- для роздрібної торгівлі промисловою продукцією на торгівельних прилавках за 0,8 м.кв. - 15 грн.,

 - для гуртового продажу квітів – 30 грн.,

-  для дрібного продажу квітів, розсади, садженців вирощених у власних господарствах – 10 грн., 

- торгівля молочною продукцією та медом – 10 грн., 

- торгівля рослинною продукцією – 5 грн.

Новини Вінниці / У Жмеринці активно наводять порядок зі стихійною торгівлею: "очистили" тунельНовини Вінниці / У Жмеринці активно наводять порядок зі стихійною торгівлею: "очистили" тунельНовини Вінниці / У Жмеринці активно наводять порядок зі стихійною торгівлею: "очистили" тунель
Ірина Заіковата

26 лютого, 2020