У вінницькому зоопарку оселився верблюд-переселенець із Донбасу

Новини Вінниці / У вінницькому зоопарку оселився верблюд-переселенець із Донбасу

У Подільському зоопарку, що у Вінниці, оселився новий мешканець - верблюд-переселенець. До війни на Сході України він жив на Донбасі. За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка для вінницького звіринцю двогорбого придбали за кошти меценатів. Гроші виділило приватне підприємство ПЛАЗМАТЕК. Посадовець зазначив, що це четверта приватна компанія, яка почала співпрацювати із зоопарком.Одні купують тварин, інші допомагають їх утримувати.

У Подільському зоопарку, що у Вінниці, оселився новий мешканець - верблюд-переселенець. До війни на Сході України він жив на Донбасі.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка, для вінницького звіринцю двогорбого придбали за кошти меценатів. Гроші виділило приватне підприємство ПЛАЗМАТЕК. Посадовець зазначив, що це четверта приватна компанія, яка почала співпрацювати із зоопарком.Одні купують тварин, інші допомагають їх утримувати.

«Історія цього верблюда навіть дещо трагічна. Свого часу він проживав в Донецькій області в одному із приватних зоопарків. Коли почалися військові дії, родина, яка його утримувала, переїхала в Іллінецький район. Фактично він 2,5 роки знаходився в Іллінцях біля одного із закладів громадського харчування. Знайшли спонсорів, меценатів, які не пошкодували коштів та купили його для Подільського зоопарку. Тут у нього буде належний догляд та відповідні умови.Сьогодні цей верблюд є окрасою Подільського зоопарку», - сказав Андрій Гижко.

За його словами, Подільський зоопарк має стати однією із туристичних родзинок Вінниці. Зараз керівництво звіринцю та обласна влада ведуть перемовини із туроператорами, аби зоопарк включали у туристичні маршрути й таким чином популяризувати його.

До речі, у нашому зоопарку до цього мешкала пара верблюдів: Аска, яку придбали у Харківському зоопарку, та двогорбий Зевс, якого привезли із заповідника Асканія-Нова.