У Вінницькому міськсуді на очільницю «Батьківщини» вказали, як на «замовника» нападу на однопартійця

Новини Вінниці / У Вінницькому міськсуді на очільницю «Батьківщини» вказали, як на «замовника» нападу на однопартійця

В ході слухання справи щодо нападу на Володимира Ястремського у липні 2015 року, коли під час партійної конференції обласної організації ВО «Батьківщина» його облили діамантовою зеленню, зазначалося, що виконавця вмовила на вчинок Людмила Щербаківська. Чи відповідає це дійсності, або лише наклеп, з’ясується далі.

В ході слухання справи щодо нападу на Володимира Ястремського у липні 2015 року, коли під час партійної конференції обласної організації ВО «Батьківщина» його облили діамантовою зеленню, зазначалося, що виконавця вмовила на вчинок Людмила Щербаківська. Чи відповідає це дійсності, або лише наклеп, з’ясується далі.

Як свого часу зазначали місцеві ЗМІ, на початку липневої партконференції відбувся прикрий випадок. В. Ястремський на той час працював у службі безпеки центрального апарату «Батьківщини» та збирався бути присутнім на заході. Чоловіка не пустили, як він вважав, за вказівкою керівництва обласного осередку. Більш того, один з молодиків «скористувався» балончиком з зеленкою.

Після інциденту Ястремський звернувся до обласної лікарні ім. Пирогова, де йому надали допомогу. Сам він зазначав, що отримав травму ока. Згодом постраждалий звернувся до правоохоронних органів з заявою про напад. Вже наступного дня в інтерв’ю журналістам кількох місцевих видань активіст Андрій Вербецький публічно визнав, що саме він вчинив хуліганські дії. Кримінальне провадження розслідувалося за статтею 296 КК України.

Більше року справа слухається у суді. Опитані начебто усі свідки. Під час засідання 18 січня у залі казали про примирення сторін конфлікту, каяття, а також прозвучала цікава версія щодо передумов інциденту дворічної давнини.

Згідно неї, за кілька днів до «акції» з зеленкою голова облорганізації Людмила Щербаківська у власному кабінету начебто пояснювала молодому активісту, що так варто вчинити, оскільки Ястремський заважає партійній роботі у регіоні, а сам колись був прихильником Януковича. За допомогу у розборках зі «службістом» очільниця осередку обіцяла всіляко сприяти молодіжним організаціям та допомагати з забезпеченням плакатами, піротехнічними засобами, тощо.  

У зв’язку з новими обставинами розгляд справи про напад на Ястремського відкладено на 13 лютого. Її фігуранти відмовляються коментувати те, що звучало у залі суду, оскільки чекають на завершення процесу. Неофіційно джерела NaПарижі зазначають, що нові факти можуть дозволити прокуратурі перекваліфікувати справу зі 296-ї статті на 125-у (умисне легке тілесне пошкодження).   

NaПарижі сподівається на об’єктивність суду та, можливо, спростування озвучених «звинувачень».    

Макс МЕЛЬНИК

Олег Верлан

19 січня, 2018