У вінницькій «Пироговці» відновили «паспортний» вигляд обличчя пацієнту, який отримав важкі травми

Новини Вінниці / У вінницькій «Пироговці» відновили «паспортний» вигляд обличчя пацієнту, який отримав важкі травми

Реконструкцію обличчя після важких травм здійснили щелепно-лицеві хірурги Вінницької обласної клінічної лікарні ім. М.І.Пирогова. Комплекс операцій лікарі вважають успішним, адже пацієнту повернули «паспортний» вигляд.

Про це повідомляють у Вінницькій обласній клінічній лікарні імені М. І. Пирогова

«Пацієнт поступив із важкими багаточисленними травмами та завдяки висококваліфікованій допомозі фахівців ВОКЛ ім.М.І.Пирогова, вдалось зберегти життя та здоровʼя пацієнта, а також, що не менш важливо, позитивний дух. Фінальним етапом стало завдання відновити один із найважливіших органів, який інтегрує будь-яку людину в соціум – обличчя», - йдеться у повідомленні.

Так от, на фінальному етапі лікування в пацієнта залишилась постравматична деформація в ділянці нижньої щелепи і дефект мʼяких тканин нижньої третини обличчя та нижньої щелепи.

Командою щелепно-лицевих хірургів «Пироговки» в складі Олександра Кобякова та Олексія Товстокорого було проведено реконструктивну операцію - остеотомію, репозицію і фіксацію фрагментів нижньої щелепи в правильне положення з одночасною пластикою (закриттям) дефекта мʼяких тканин підщелепної ділянки субментальним лоскутом (submental flap).

«Це все дало змогу знову відновити "паспортний" орган людини і створити всі умови, щоб наш пацієнт не соромився свого зовнішнього вигляду», - додають у закладі.

У лікарні наголосили, що активно розвивають напрям реконструктивної хірургії голови та шиї задля підвищення доступності якісної медичної допомоги пацієнтам з травмами та деформаціями кісток обличчя різного походження.

Олеся Рудницька

30 листопада, 2023