У Вінницькій області вовки терорізують села та інших мешканців лісу

Новини Вінниці / У Вінницькій області вовки терорізують села та інших мешканців лісу

На Вінниччині вовки нападають на диких тварин. Так, у Чечельницькому районі лісівники знайшли рештки козулі, яку пошматували хижаки.

На Вінниччині вовки нападають на диких тварин. Так, у Чечельницькому районі лісівники знайшли рештки козулі, яку пошматували хижаки.

У тамтешніх лісах це вже другий випадок у 2018 році, обоє трапилися на території урочища "Дубівка". Однак мисливствознавці зазначають, що це лише ті, які  зафіксовані, насправді випадків значно більше. Єгері Чечельницького лісгоспу періодично фіксують сліди сіроманців на території сіл Стратіївка, Бритавка та Дохно.

Торік зграя вовків взяли в полон село Стратіївка, в якому загризли більше десятка свійських кіз.

За результатами обліку диких тварин станом на лютий 2018 рік, у мисливських угіддях Чечельницького лісгоспу нараховувалося 8 вовків. За словами тамтешнього мисливствознавця Олександра Молдована, лісівники припускають, що на території Дохнянського лісництва є принаймні троє дорослих вовків, а в квітні-травні цього року можна очікувати й поповнення у родині хижаків.

Як розповіли у прес-службі Вінницького обласного управління лісового і мисливського господарства, в 2017 році в мисливських угіддях Вінниччини офіційно нараховано 56 вовків.

Саша Григоровська

28 березня, 2018