У «Вінницязеленбуді» вказали на недоліки «берлінського» досвіду озеленення пустирів

Новини Вінниці / У «Вінницязеленбуді» вказали на недоліки «берлінського» досвіду озеленення пустирів

Вінничани регулярно пропонують впровадити різні варіанти досвіду європейських міст. Однією з пропозицій є засадження пустирів та узбіччя доріг сумішами диких трав. У КП «Вінницязеленбуд» вважають таку пропозицію не найкращім способом озеленення, адже він має достатньо недоліків.

Вінничани регулярно пропонують впровадити різні варіанти досвіду європейських міст. Однією з пропозицій є засадження пустирів та узбіччя доріг сумішами диких трав. У КП «Вінницязеленбуд» вважають таку пропозицію не найкращим способом озеленення, адже він має достатньо недоліків.   

«В одній з груп Вінниці ми прочитали пост про те, що: «У Берліні на вулицях, пустирях, розділових смугах і узбіччях доріг часто можна зустріти газони формату "бур'яни по коліно". Це спеціальний "ландшафтний газон" з суміші однорічних, диких трав і\або невибагливих сортів». На нашу думку: «Мавританський» газон є недоречним на території міста, адже є ряд недоліків в догляді, створенні, утриманні, багато хто наголошує, що травостій не потрібно підсівати, але це не так, ряд однорічних квітів, цибулькових, потрібно підсівати, що року, за для того, щоб газон не втратив свою декоративність і не перетворився в «хащі», - йдеться у дописі комунального підприємства у Facebook.

Також «зеленбудівці» вказують, що необхідно враховувати те, що різноманіття квітучих трав приваблює не тільки метеликів, а й бджіл, ос і джмелів, а пилок деяких рослин є сильним алергеном. Більш того, бур'ян на такому типі газону видаляється виключно вручну.

У «Вінницязеленбуді» навели два приклади: як озеленюють у Вінниці, і як у Берліні…

Оскільки вінничан запросили до дискусії, у коментарях люди навели й інші приклади благоустрою різних ділянок, а також вказали, що банальне скошування трави призводить за умови відсутності опадів влітку до «руйнування» зеленого покрову.

Макс Мельник

18 травня, 2020