У Вінницяоблводоканалі запевняють, що майже розрахувалися з енергетиками, тому воду не відключать

Новини Вінниці / У Вінницяоблводоканалі запевняють, що майже розрахувалися з енергетиками, тому воду не відключать

У відповідь на «ультиматум» ТОВ «Енера Вінниці» знеструмити об’єкти КП «Вінницяоблводоканал» у разі несплати поточного боргу до 26 листопада комунальники відповіли, що «майже» розрахувалися. Остаточну риску під розрахунками підприємство має підвести найближчим часом.

У відповідь на «ультиматум» ТОВ «Енера Вінниці» знеструмити об’єкти КП «Вінницяоблводоканал» у разі несплати поточного боргу до 26 листопада комунальники відповіли, що «майже» розрахувалися. Остаточну риску під розрахунками підприємство має підвести найближчим часом.

Нагадаємо, як писав NaПарижі, попри усні домовленості між КП «Вінницяоблводоканал», енергетиками і керівництвом Вінниці та області ТОВ «Енера Вінниця» знову погрожує відключенням електропостачання комунальному підприємству. До 26 листопада комунальники мають розрахуватися із поточною заборгованістю – за жовтень.

Як передають у пресслужбі «Вінницяоблводоканалу», станом на 25 листопада комунальне підприємство майже повністю розрахувався за фактично спожиту у жовтні електроенергію з ТОВ «Енера Вінниця».

«У жовтні «Вінницяоблводоканал»  спожив електроенергії на 7,7 млн гривень. В рахунок погашення боргу «Вінницяоблводоканал» перерахував 5,2 млн. Ще 2,5 млн гривень будуть перераховані ТОВ «Енера Вінниця» найближчим часом. Ці кошти виділені Вінницькою міськрадою у вигляді субвенції обласному бюджету. Звідти вони надійдуть в рахунок погашення боргу», - зазначають у комунальному підприємстві.

Проте у «Вінницяоблводоканалу» є проблеми з оплатою за послуги споживачами. За жовтень КП отримало лише 65% від загальної суми. Оскільки ці кошти теж направляються для розрахунку з енергетиками, то вінничан просять не зволікати з платежами за водопостачання та водовідведення.

Макс Мельник

25 листопада, 2019