Вінничан знову шантажують відключенням від електроенергії водоканалу

Новини Вінниці / Вінничан знову шантажують відключенням від електроенергії водоканалу

Попри усні домовленості між КП «Вінницяоблводоканалом», енергетиками та керівництвом Вінниці та області ТОВ «Енера Вінниця» знову погрожує відключенням електропостачання комунальному підприємству. До 26 листопада комунальники мають розрахуватися із поточною заборгованістю – за жовтень.

Попри усні домовленості між КП «Вінницяоблводоканал», енергетиками і керівництвом Вінниці та області ТОВ «Енера Вінниця» знову погрожує відключенням електропостачання комунальному підприємству. До 26 листопада комунальники мають розрахуватися із поточною заборгованістю – за жовтень.

З оголошення на офіційному ресурсі та Facebook енергокомпанії зрозуміло, що оскільки постачальник платить авансом за кіловат-години, то вимагає завчасного розрахунку за минулий місяць.

Нагадаємо, що КП «Вінницяоблводоканал» боргує як ПАТ «Вінницяобленерго», так і ТОВ «Енера Вінниця». За борги минулих періодів нібито при посередництві місцевої влади підприємства домовилися. Фактично з міського та обласного бюджетів будуть перераховувати кошти комунальникам, які ті передадуть енергетикам. Алгоритм погоджено. Наразі мова йде про поточну заборгованість. Її теж треба оплачувати. З іншого боку є механізм позову до суду на боржника, а постійні шантажування не стільки комунальників, які лише розводять руками, зазначаючи, що «коштів немає», а споживачів вже втомили усіх – місцеву владу та звичайних вінничан.

Мабуть, варто ініціювати комплексний незалежний аудит фінансово-господарської діяльності «Вінницяоблводоканалу», аби врешті-решт чітко сказати суспільству, як з’явилися борги – через невідповідність тарифів реальній вартості послуг, чи через інші «кримінальні» чинники?..     

Олег Верлан

21 листопада, 2019