У «Вінницяобленерго» заявили про перегляд переліку споживачів, яким не можна вимикати електроенергію

Новини Вінниці / У «Вінницяобленерго» заявили про перегляд переліку споживачів, яким не можна вимикати електроенергію

Міненерго скасувало списки критичних споживачів, яким не можна вимикати електроенергію. Відповідний наказ втратив чинність ще 6 грудня. Перелік споживачів, яких гарантовано не відключатимуть, переглянуть, адже у військових адміністраціях свого часу «поспіхом» туди включили готелі та інші об’єкти.

Про це повідомили в АТ «Вінницяобленерго».

«На початку вторгнення обласні військові адміністрації визначили перелік критичних споживачів. Проте, через брак часу на опрацювання детальних критеріїв, в переліках опинилися сумнівні об'єкти, на кшталт готелів чи інших підприємств, які очевидно не виробляють тепло або не займаються водопостачанням населення і бізнесу. Зараз цей наказ вже скасували, і ці підприємства втратили свою «броню» від відключень», - йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначають, що «планується створити нові списки». І там будуть лише ті підприємства, яким справді не можна відключати за жодних умов, тому що це може спричинити тяжкі наслідки: чи то техногенні, чи то екологічні, чи то соціальні.

Однозначно в оновленому списку будуть підприємства, які забезпечують водопостачання та централізоване опалення міст.

«Але навіть у цих захищених споживачів повинні бути чіткі зобов'язання оплачувати спожиту електроенергію. Хоча б у тих обсягах, у яких вони можуть. Не платити просто через те, що вони увійшли до переліку критично важливих об'єктів, вони не можуть», - пояснюють у товаристві.