У «Вінницяміськтеплоенерго» повідомили про закінчення опалювального сезону

Новини Вінниці / У «Вінницяміськтеплоенерго» повідомили про закінчення опалювального сезону

Закінчення опалювального сезону у Вінниці планувалося з 7 квітня, але через зниження температури повітря дату перенесли. Втім, сьогодні, 12 квітня, є передумови для того, аби більше не подавали тепло до домівок містян. Тому розпочато відключення будинків від теплопостачання.

Закінчення опалювального сезону у Вінниці планувалося з 7 квітня, але через зниження температури повітря дату перенесли. Втім, сьогодні, 12 квітня, є передумови для того, аби більше не подавали тепло до домівок містян. Тому розпочато відключення будинків від теплопостачання.

Про це повідомляють у КП «Вінницяміськтеплоенерго». Підприємство опирається на рішення виконкому Вінницької міськради «Про закінчення опалювального сезону 2020-2021 років у м. Вінниця» № 870, яке прийняли 07.04.2021 р.

«Завершення опалювального сезону в закладах охорони здоров`я та закладах соціального захисту відбуватиметься згідно з наданими заявками керівників відповідних закладів», - зазначають у повідомленні КП.

Також «Вінницяміськтеплоенерго» нагадує, що загалом опалювальний сезон 2020-2021 років проведено на належному рівні. 

«Це зумовлено якісним виконанням усіх запланованих робіт у міжопалювальний період. Підприємство підготувалося на 100%, а саме: було налагоджено всі котельні, центральні теплові пункти, індивідуальні теплові пункти, проведено гідравлічні випробування  теплових мереж, реконструйовано до 4 км трубопроводів теплових мереж та мереж гарячого водопостачання.

Під час опалювального періоду постійно працювали ремонтні бригади (аварійні бригади працювали і вдень, і вночі), оперативно реагуючи на всі звернення. Так, за період з жовтня по квітень було проведено майже 1300 ремонтних робіт на мережах, центральних та індивідуальних теплових пунктах. Серед них більш як 226  – ліквідація аварійних ситуацій на мережах», - вказується у повідомленні.

За опалювальний сезон 2020-2021 років відпуск теплової енергії котельнями склав понад 626 тис. Гкал, із них відпуск котельнями, що працюють на біопаливі, становить майже 3,5 тис. Гкал.

Проте станом на початок квітня борг населення перед КП «Вінницяміськтеплоенерго» сягає понад 136 мільйонів гривень. А кошти підприємству потрібні, щоб сплачувати за ресурси: природний газ, електроенергію, холодну воду, заробітну плату працівникам.

Також на підприємстві пояснюють, що у міжопалювальний період ВМТЕ докладатиме «максимум зусиль, аби мінімізувати ризики на наступний опалювальний сезон», тому з квітня по вересень планується реконструкція  теплових мереж протяжністю 5 км 734 м, а також перевірка, поточний ремонт та підготовка усіх об’єктів: 

  • котельні – 45,
  • ЦТП (центральні теплові пункти) – 66,
  • ІТП  (індивідуальні теплові пункти) – 398, 
  • гідравлічні випробування теплових мереж – 177 км.