У Вінниці знову спробують продати аварійну будівлю із підземними ходами в історичному центрі міста

Новини Вінниці / У Вінниці знову спробують продати аварійну будівлю із підземними ходами в історичному центрі міста

У Вінниці вчергове спробують продати на аукціоні двоповерхову будівлю по вулиці Монастирській,1. Виконком міськради 8 квітня затвердив умови продажу будинку.

У Вінниці вчергове спробують продати на аукціоні двоповерхову будівлю по вулиці Монастирській,1. Виконком міськради 8 квітня затвердив умови продажу будинку.

Загальна площа будівлі - 364,4 квадратних метра. Дату аукціону поки не називають, а щодо стартової ціни, то вона різна для різних способів продажу: на аукціоні без умов – 3 802 150 грн, на аукціоні зі зниженням стартової ціни – 1 901 075 грн.

Окремо у рішенні виконкому згадали про підземелля, які позаминулого року тут відшукали дослідники спільноти "Тіні. Вінниця". Нагадаємо, підземний хід довжиною у 12,8 метрів йде до вулиці Монастирської, він має два розгалуження. Одне з них веде у бік проїжджої частини вулиці Монастирської і будівлі ліцею, інше – у протилежний – до вулиці Князів Коріатовичів і Південного Бугу.

В умовах продажу будинку виконком прописав, що у дворічний строк з моменту реєстрації покупцем права власності на об’єкт приватизації новий власник має "провести (замовити) археологічне дослідження підземних приміщень об’єкта та ділянки культурного шару, результатом якого має бути висновок спеціалізованої організації відносно результатів вивчення з відповідними рекомендаціями (або охорона, консервація та музеєфікація виявлених і залишених на місці фрагментів стародавніх будівель і споруд, або за рішенням державних органів культурної спадщини виключення зі складу зон охорони археологічного культурного шару".

Нагадаємо, що це вже не перша спроба мерії продати будинок в історичному центрі міста. Так, в серпні 2019 року його вже виставляли на аукціон. Тоді від майбутнього покупця хотіли отримати понад 4 мільйони гривень, але торги відмінили через брак пропозицій.