У Вінниці зменшується кількість нових випадків захворювання на гепатит А

Новини Вінниці / У Вінниці зменшується кількість нових випадків захворювання на гепатит А

Станом на вечір 2 листопада у Вінницькій області зареєстровано 268 випадків захворювання на гепатит А. Серед захворілих від початку спалаху 36 дітей, зокрема 27 школярів та двоє вихованців ДНЗ. За минулу добу додалось 14 нових. Тож щодоби число нових випадків зменшується.

Про це повідомляє ДУ «Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб».

За даними установи, лабораторно підтверджено 233 випадки. На стаціонарному лікуванні перебуває 92 хворих. Виписано з лікарні 107 пацієнтів, у тому числі 20 дітей.

Серед захворілих 11 студентів, 4 вчителя, 7 медпрацівників.

За інформацією департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької обласної військової адміністрації, загалом для надання допомоги пацієнтам з інфекційними хворобами виділено 388 ліжок.

Постійно досліджуються проби води. Кількість випадків, коли за бактеріологічними показниками, у мережі централізованого водопостачання, проби не відповідають якісним показникам, доволі висока.     

«За результатами опрацьованої інформації від КП «Вінницяоблводоканал» про факти поривів на водогоні та каналізаційних мережах було визначено 3 точки, на яких було відібрано 3 проби води для лабораторного дослідження на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. Проби в роботі», - йдеться у повідомленні.

Олеся Рудницька

3 листопада, 2023