У Вінниці з'явиться сучасна система оповіщення

Новини Вінниці / У Вінниці з'явиться сучасна система оповіщення

Нинішня система оповіщення, за допомогою якої мешканці Вінниці мають дізнаватися про надзвичайні ситуації й ті чи інші загрози для життя, є застарілою й малопотужною. Не в кожному районі міста добре чути сигнали тривоги. Тож наразі продовжується зведення сучасної системи. Коли ж її запустять, то кожен мешканець чутиме не лише сигнал тривоги, а й голосове повідомлення.

Нинішня система оповіщення, за допомогою якої мешканці Вінниці мають дізнаватися про надзвичайні ситуації й ті чи інші загрози для життя, є застарілою й малопотужною. Не в кожному районі міста добре чути сигнали тривоги. Тож наразі продовжується зведення сучасної системи. 

Коли ж її запустять, то кожен мешканець чутиме не лише сигнал тривоги, а й голосове повідомлення.

«У Вінниці міська система оповіщення населення про надзвичайні ситуації будувалась ще в 60-х роках минулого сторіччя. Сьогодні вона підтримується в робочому стані, але її функціональність досить низька. У разі необхідності вона може подавати сигнал тривоги, почувши який вінничани мають увімкнути телевізор чи радіо, де в цей час буде транслюватись інформація про можливу загрозу. Втім, існуюча система застаріла і охоплює не все місто, а середмістя Вінниці та частину деяких мікрорайонів, які забудовувались до 80-х років ХХ сторіччя. Тому було прийнято рішення замінити стару мережу і все необхідне обладнання на сучасне», – зазначається на сайті мерії Вінниці.

Цього року розпочнеться третій етап реалізації цього проекту. Точна дата завершення робіт на вказується.

Як повідомляв NaПарижі, у Вінниці розрахуватися за проїзд можна за допомогою смартфону.
 

Юрій Ярмощук

25 січня, 2019