У Вінниці розрахуватися за проїзд можна буде за допомогою смартфону

Новини Вінниці / У Вінниці розрахуватися за проїзд можна буде за допомогою смартфону

У Вінниці впроваджують систему безготівкового розрахунку за проїзд у муніципальному транспорті З наступного вівторка, 22 січня, пасажири вінницьких трамваїв, тролейбусів і муніципальних автобусів зможуть розрахуватися за проїзд за допомогою смартфону чи планшету.

У Вінниці впроваджують систему безготівкового розрахунку за проїзд у муніципальному транспорті. З наступного вівторка, 22 січня, пасажири вінницьких трамваїв, тролейбусів і муніципальних автобусів зможуть розрахуватися за проїзд за допомогою смартфону чи планшету. Він має бути підключений до мережі Інтернет.

Скористатися цим зможуть ті, в кого встановлений додаток Privat24, тобто лише клієнти ПриватБанку. Звісно, мають бути гроші на рахунку.

У кожному салоні з’являться по три наліпки з QR-кодом. 

«Потрібно підійти до наліпки з кодом. Відкрити на мобільному пристрої додаток Privat24. Обрати позначку «Транспорт», після чого – позначку «Оплата проїзду». Розпочинається сканування коду: потрібно тримати пристрій так, щоб код був у рамці, яка з’явиться на екрані. Після сканування на екрані можна побачити суму за проїзд, після чого натиснути «Придбати». Тоді з’являється квиток з серійним номером, видом транспорту, його номером, датою та часом видачі. Після чого треба натиснути «Закомпостувати». Банківська комісія за послугу відсутня, пасажир оплачує лише вартість квитка. Кондуктору та контролеру потрібно буде показати квиток у електронному вигляді, який зберігається у мобільному додатку Privat24», – повідомляється на сайті мерії Вінниці.

Разом з тим, розрахуватися за проїзд можна, як і раніше, готівкою. Чи набуде популярності новація – дізнаємося незабаром.

Юрій Ярмощук

18 січня, 2019