У Вінниці жителям передмістя пояснили, чому не збільшать маршрути автобусів на 4 км

Новини Вінниці / У Вінниці жителям передмістя пояснили, чому не збільшать маршрути автобусів на 4 км

У Вінницькій міськраді відповіли на петицію щодо продовження маршруту муніципальних автобусів №4 та 21 до вул. Юзвинської

У петиції, авторкою є Галина Довгань, пропонувалось «у зв'язку з заселенням новобудови в с. Березина ЖК Західний та приватного сектору поруч» продовжити маршрут муніципальних автобусів по Барському шосе до вул. Юзвинської.

У відповіді у мерії нагадали про існуючі маршрути автобусів та тролейбусу №14А, які курсують до Юзвинської, а також пояснили, чому продовження інших маршрутів не можливе.

«Повідомляю, що у випадку продовження маршрутів руху автобусних маршрутів загального користування в звичайному режимі руху
№4 «Барське шосе – Тяжилів (вул. Лугова) і №21 «Барське шосе – Педучилище» по Барському шосе до перехрестя з вул. Юзвинською, загальна довжина кожного з маршрутів збільшиться на понад 3,5 км, внаслідок чого зросте інтервал руху між автобусами, що в свою чергу негативно вплине на якість перевезення пасажирів по даним напрямкам.

Для збереження існуючих інтервалів руху між автобусами необхідно буде збільшувати кількість автобусів на лінії. На сьогоднішній день, всі наявні автобуси муніципального автобусного парку комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» задіяні для перевезення пасажирів на маршрутах Вінницької МТГ.

Враховуючи вищевикладене, для продовження автобусних маршрутів загального користування №4 і №21 по Барському шосе до перехрестя з вул. Юзвинською, відсутні можливості», - йдеться у відповіді.

Пропозицію авторки розглядатимуть у майбутньому, у разі збільшення загальної кількості автобусів в муніципальному автобусному парку КП «ВТК».

Олеся Рудницька

7 грудня, 2022