У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО)

У Вінниці сьогодні ввечері громадські активісти продовжили акцію на підтримку засудженого в Одесі Сергія Стерненка. На майдані Небесної Сотні розмістили стіл, де всі охочі могли підписатися під зверненням до обласної та міської ради.

У Вінниці сьогодні ввечері громадські активісти продовжили акцію на підтримку засудженого в Одесі Сергія Стерненка. На майдані Небесної Сотні розмістили стіл, де всі охочі могли підписатися під зверненням до обласної та міської ради.

У тексті, зокрема, йдеться:  

"Вимагаємо на найближчих сесіях рад висловити офіційну позицію органів місцевого самоврядування щодо ситуації, яка вже склалася і продовжує наростати. Вимагаємо направити офіційне звернення до Президента України, ВРУ, офісу генпрокурора України щодо належного і справедливого розгляду справи Сергія Стерненка, Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь та інших політичних справ в апеляційних судових інстанціях.

 

 

"У нас, дійсно, багато є політичних в'язнів, але вже доходить до краю - російська гідра бере реванш, - говорить один з ініціаторів акції Артем Михайлов. - Ми маємо показати Україні і всьому світу, що ми відстоюємо своїх громадян - кожного активіста, кожну людину, яку засуджують незаконно. Велика проблема є із правоохоронною системою, із судами в Україні і допоки вони не зміняться, на жаль, ми не можемо почувати себе у безпеці".

Менше ніж за годину на площі вдалося зібрати понад пів стоні підписів. Акцію організатори збираються продовжити й у четвер, а до сесій обох рад, що відбудуться у п'ятницю, планують передати звернення депутатам.

Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / У Вінниці збирають підписи під вимогою до обласної та міської рад висловитись щодо справ політв'язнів (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

24 лютого, 2021