У Вінниці затримали злочинну групу, яка намагалася відібрати бізнес у місцевого підприємця

Новини Вінниці / У Вінниці затримали злочинну групу, яка намагалася відібрати бізнес у місцевого підприємця

Ввечері 6 листопада за участю бійців КОРДу на вулиці Келецькій у Вінниці відбувалося затримання групи зловмисників, які, за даними слідства, мали на меті переоформити на себе власність місцевого підприємця.

Ввечері 6 листопада за участю бійців КОРДу на вулиці Келецькій у Вінниці відбувалося затримання групи зловмисників, які, за даними слідства, мали на меті переоформити на себе власність місцевого підприємця.

Близько 18-ої години замовника та трьох спільників, які були виконавцями протиправних дій, правоохоронці затримали.

Під час брифінгу очільник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко повідомив журналістам, що потерпілий особисто звернувся до поліції за допомогою. Відомо, що його бізнес пов'язаний з переробкою соняшнику, який через неврожай значно виріс у ціні, та оцінений у 6 млн грн.

Зловмисники пригрозили розправитися з підприємцем та його рідними, якщо він не переоформить право власності на підприємство їх представника.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка, серед затриманих - троє членів стійкого злочинного угруповання, яке впродовж тривалого часу займалося вимаганням та привласненням коштів у підприємців шляхом насильства та залякування родин потерпілих розправою і знищенням майна, «вибиванням» неіснуючих боргів. Наразі триває документування їх злочинної діяльності.

«Хочу звернутися до мешканців нашої області, зокрема, підприємців, які стикнулися з вимаганнями у них коштів чи спробами заволодіння майном – не боятися і звертатися в поліцію. У нас достатньо можливостей, щоб протидіяти криміналітету, якому ми оголосили війну. І кожен, хто порушить закон - нестиме відповідальність», - зазначив керівник поліції області.

У затриманих вилучено три автомобіля, на яких вони пересувалися, – «Хонда», «Інфініті» та «Сан Йонг».

Слідчими готуються матеріали для оголошення «квартету» затриманих про підозру та обрання міри запобіжного заходу. Троє з них є підсудними за вчинення хуліганства та викрадення майна.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.189 КК України (вимагання групою осіб), що передбачає до 7 років ув’язнення.

Новини Вінниці / У Вінниці затримали злочинну групу, яка намагалася відібрати бізнес у місцевого підприємцяНовини Вінниці / У Вінниці затримали злочинну групу, яка намагалася відібрати бізнес у місцевого підприємцяНовини Вінниці / У Вінниці затримали злочинну групу, яка намагалася відібрати бізнес у місцевого підприємцяНовини Вінниці / У Вінниці затримали злочинну групу, яка намагалася відібрати бізнес у місцевого підприємця
Макс Мельник

6 листопада, 2020