У Вінниці затримали групу вимагачів, які у лісосмузі вибивали «компенсацію» у ремонтника

Новини Вінниці / У Вінниці затримали групу вимагачів, які у лісосмузі вибивали «компенсацію» у ремонтника

Слідчі Вінницького райуправління поліції 25 березня оголосили про підозру зловмисникам, які вимагали у вінничанина гроші за нібито неякісно виконаний ремонт. У січні 2021 року четверо правопорушників вивезли потерпілого на автомобілі у лісосмугу, побили битою та, погрожуючи розправою членам його сім’ї, заволоділи частиною зазначеної суми. Сьогодні, 29 березня, керівника процесом повертання коштів суд взяв під варту без права внесення застави.

Слідчі Вінницького райуправління поліції 25 березня оголосили про підозру зловмисникам, які вимагали у вінничанина гроші за нібито неякісно виконаний ремонт. У січні 2021 року четверо правопорушників вивезли потерпілого на автомобілі у лісосмугу, побили битою та, погрожуючи розправою членам його сім’ї, заволоділи частиною зазначеної суми. Сьогодні, 29 березня, керівника процесом повертання коштів суд взяв під варту без права внесення застави.   

Ситуація двояка. Ті, хто стикнувся з неякісним ремонтом, за який сплачені чималі кошти, зрозуміє нападників, адже ремонтники неохоче перероблять, а тим більше повертають гроші… Проте порушення закону є порушенням, а покарання зазвичай неминуче. А тут ситуація виглядає дещо інакшою.   

Як зазначають у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, слідство з’ясувало деталі. Потерпілий робив ремонт у будинку одного з зловмисників. Через дев’ять років господар помешкання знайшов недоліки в його роботі і почав вимагати у майстра грошову компенсацію, застосовуючи силу.

Більш того, 42-річний зловмисник залучив родича і найняли двох раніше судимих осіб. Під приводом замовлення послуг майстра для ремонту будинку зловмисник домовився зі своєю жертвою про зустріч.

Коли ремонтник під’їхав для огляду об’єкту у приватному секторі Вінниці, на нього напали двоє молодиків та почали битою наносити удари. Після цього зловмисники завезли побитого чоловіка на його автомобілі у лісосмугу, де на них чекав замовник зі своїм родичем. 

Вже за містом 47-річного майстра зловмисники знову почали бити битою по голові, та, погрожуючи ножем, вимагали віддати 3 тисячі доларів як компенсацію за неякісно виконаний ремонт. Погрожували помститися його родині.

Оскільки чоловік боявся за своє життя, то віддав частину суми вимагачам, а потім звернувся за допомогою у поліцію. 
Трьом учасникам злочинної групи слідчі оголосили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.189 КК України (вимагання) та ч.2 ст. 146 ККУ (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Затриманим загрожує до 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Сьогодні, 29 березня, організатору цього злочину на час досудового розслідування Вінницькій міський суд обрав з запобіжний – тримання під вартою без права внесення застави.