У Вінниці затримали чергового водія «під кайфом». Чи безпечно їздити містом іншим?

Новини Вінниці / У Вінниці затримали чергового водія «під кайфом». Чи безпечно їздити містом іншим?

У Вінниці, патрульні поліцейські зупинили на перевірку автомобіль Renault – у авто не горіла фара ближнього світла. Однак, під час розмови з водієм правоохоронці зрозуміли, що чоловік знаходиться «під кайфом». Оглянувши авто, було знайдено «коноплі» та «порошок».

У Вінниці патрульні поліцейські зупинили для перевірки автомобіль Renault. Привід банальний – у авта не горіла фара ближнього світла. Однак, під час розмови з водієм правоохоронці зрозуміли, що чоловік знаходиться «під кайфом». Оглянувши салон машини, у вінничанина вони знайшли коноплю та «білий порошок». Фактично водій сплалився через дрібничку.

Як повідомили в ГУНП у Вінницькій області, вночі 22 листопада у Вінниці на проспекті Космонавтів патрульні помітили автомобіль Renault Logan, що їхав із непрацюючою лівою фарою ближнього світла. Під час спілкування з водієм інспектори відчули у нього ознаки наркотичного сп’яніння. У чоловіка було помітно тремтіння пальців,  відсутність реакції зіниць на світло, тощо.  

При поверхневому огляді правоохоронці знайшли в чоловіка два паперові згортки з подрібненою речовиною рослинного походження зеленого кольору та порошкоподібну речовину білого кольору.  

Керманич погодився пройти огляд у лікаря-нарколога. В організмі водія виявили канабіс і амфетамін. До речі, тільки за цю ніч патрульні зафіксивали 10 випадків, коли водії кермували у стані алкогольного або напрктичного сп'яніння.

Зважаючи на сумну статистику, виникає питання, а чи безпечно вночі на вінницьких дорогах, адже попри роботу патрульних по виявленню таких водіїв, більшість не зупиняють. Чомуть ні висока вірогідність ДТП, ні штрафи не лякають вінничан. 

Ірина Заіковата

22 листопада, 2019